Els 8 famosos espanyols que han perdut la vida per coronavirus

Lorenzo Sanz, Lucía Bosé o Enrique Múgica són alguns dels famosos que ens han abandonat durant la pandèmia de la Covid-19

Imatge d'arxiu d'un taüt blanc
Els 8 famosos espanyols que han perdut la vida per coronavirus | Pixabay

Són gairebé 50.000 les víctimes mortals per coronavirus a Espanya. Entre elles moltes anònimes, que no han tingut l'oportunitat de tenir un comiat digne, però la Covid-19 no fa distinció de classe, condició o país, i durant aquesta pandèmia han estat molts els personatges famosos que també han mort a causa de la malaltia.

Els 8 noms més reconeguts

Entre els noms més reconeguts es troben l'expresident del Reial Madrid, Lorenzo Sanz, el Marqués de Griñón, Carlos Falcó o l'exministre de Justícia, Enrique Múgica. 

Maria Teresa de Borbó i Parma

La cosina de Felip VI, Maria Teresa de Borbó i Parma, va morir a París el passat 27 de març. Reconeguda pel seu títol de 'princesa vermella' per l'historiador Josep Carles Clemente, que la citava com una persona empàtica amb els més necessitats i defensora de la democràcia. Va morir amb vuitanta-sis anys, filla de Francesc Xavier de Borbó i Parma, Príncep de Parma i Plasència.

José María Candela

Periodista esportiu, va morir al març per una parada cardíaca arran de diverses complicacions en el seu estat de salut després de contraure la Covid-19. El professional de la informació va ser un dels pilars fonamentals a RNE on va formar part de l'equip de 'Radiogaceta de los Deportes'. Aficionat de l'Atlètic de Madrid cobria l'actualitat del club a RTVE des de l'any 1985.

Lorenzo Sanz

L'expresident del Reial Madrid va morir amb setanta-sis anys després d'estar hospitalitzat en la Unitat de Cures Intensives. Va ocupar el càrrec en el club blanc durant cinc anys amb un palmarès a l'esquena de quatre títols, a destacar dues Lligues de Campions i una Lliga nacional. Lorenzo Sanz, de família humil, va aconseguir construir un gran imperi amb la seva passió futbolística i empresarial. 

Lucía Bosé

L'actriu i model italiana, que es va casa amb el torero Miguel Dominguín, va morir amb vuitanta-nou anys a causa d'una pneumònia arran de la Covid-19. Reconeguda pel seu paper en pel·lícules de Buñuel, Fellini o Bardem, ha estat un gran exemple per a moltes artistes.

Enrique Múgica

Enrique Múgica va morir a l'abril d'aquest any amb vuitanta-vuit anys. Reconegut pel seu càrrec com a ministre de Justícia de Felipe González, va ser víctima de la brutal violència i caos de la banda terrorista ETA que el 1996 va matar al seu germà.

Antonio González Pacheco

Una de les facetes més fosques del franquisme. L'expolicia va ser acusat de torturar als seus detinguts i com a conseqüència les organitzacions estudiantils el van catalogar com 'Billy el Niño'. El seu cas es trobava sota investigació quan la Covid-19 li va prendre la vida amb setanta-tres anys a la clínica Francesc d'Assís de Madrid.

Carlos Falcó

El pare de la reconeguda Tamara Falcó, va morir el 30 de març amb vuitanta-tres anys a l'Hospital de la Fundació Jiménez Díaz després de donar positiu en coronavirus. Carlos Falcó era llicenciat en enginyeria agrònoma i va tenir molt èxit en els negocis del vi i l'oli.

Va contreure matrimoni amb Isabel Preysler el 1980, tot i que el matrimoni només va durar cinc anys. Més tard va contraure matrimoni amb Fátima de la Cierva i finalment amb Esther Doña. L'aristòcrata formava part del cercle més íntim del rei emèrit Joan Carles I.

Francisco Hernando

'El Pocero', un dels noms més reconeguts pel seu prestigi en el sector immobiliari. Segons les últimes informacions, no es va recuperar de la situació econòmica després de la crisi.


Comentaris

envia el comentari