Fotografia del presentador de televisió Efraín Ruales

Acaben a plena llum del dia amb la vida del presentador Efraín Ruales, de 36 anys

La víctima va rebre quatre trets mentre tornava a casa

Efrain Ruales, presentador de televisió i actor equatorià de 36 anys, ha estat assassinat per arma de foc aquest dimecres, 27 de gener, a la ciutat de Guayaquil. Segons han informat els mitjans locals, Ruales va rebre diversos impactes de bala mentre tornava a casa amb el seu vehicle.

La mort del presentador ha estat confirmada a les xarxes socials d'Ecuavisa, la cadena de televisió on treballava. «Ecuavisa lamenta informar la defunció del nostre company i amic Efraín Ruales, qui va ser actor i presentador del nostre canal» «Expressem les nostres més sinceres condolences als seus familiars, amics i seguidors. Sol·licitem als mitjans de comunicació respectar la privacitat de la família i la memòria d'Efraín en aquests moments de dolor».

Les autoritats han descartat que es tractés d'un robatori

El general de Policia encarregat d'investigar el cas, César Zapata, ha informat a la premsa equatoriana que es descarta que hagi estat un robatori, ja que han trobat totes les pertinences del presentador. «En l'escena del crim s'han observat quatre impactes de projectil. S'han trobat totes les pertinences del senyor. Això vol dir que no es tracta d'un robatori».

«Nosaltres no podem dir si hi va haver amenaces o no, estem en el procés d'investigació. La primera hipòtesi ens diu que no ha estat un robatori», ha afegit el general fent referència a les amenaces que va rebre el presentador el passat mes de juliol per parlar en televisió sobre alguns casos de corrupció.

«A través d'una trucada em diuen: vigila amb el que vas dir el diumenge sobre els casos de corrupció», va explicar en aquell moment l'actor.

Persecució amb final punyent

Abans de l'assassinat, Efraín Ruales havia estat al gimnàs amb la seva parella. L'actor va sortir de l'establiment a les set del matí. «La núvia va afirmar que s'havien acomiadat al gimnàs i que cadascú va anar al seu domicili».

El presentador va ser atacat poc temps després d'abandonar el local esportiu. Es trobava circulant per l'avinguda Juan Tanca Marengo, al nord de Guayaquil, quan va rebre diversos trets procedents d'un altre vehicle.

Les imatges de seguretat, que van gravar el moment en què va ser agredit, mostren com el cotxe en què anava l'actor va circular uns metres més després de rebre els trets, fins que finalment va aturar-se al mig de la via.

Segons la informació que ha atorgat el general de la Policia, s'han trobat quatre orificis de bala al turisme en què viatjava Efraín Ruales. A més, diversos mitjans locals han assenyalat que els agressors el van seguir durant diversos metres abans d'atacar-lo.

Els testimonis van intentar ajudar a la víctima, però no van poder fer res. La policia equatoriana va acordonar la zona del succés i ara es troba recopilant dades abans de donar més detalls sobre els fets. Per la seva banda, la Fiscalia General ha informat que s'estan recol·lectant «els primers indicis al lloc».

De moment, hi ha tres possibles sospitosos de l'assassinat i el cotxe que van fer servir els agressors ha estat localitzat cremat al sud de la zona on es va produir.

Gran commoció

L'assassinat d'Efraín ha causat gran commoció i fins i tot el president de país, Lenin Moreno, ha ordenat que «la investigació sigui més ràpida».

«Fins quan no s'aplicarà mà de ferro contra els assassins, violadors, segrestadors i assaltants? Fins quan es protegirà al delinqüent i es mantindrà desprotegida a la ciutadania?», han estat les paraules de Jaime Nebot, exalcalde de Guayaquil.

Per altra banda, l'actual alcaldessa, Cynthia Viterio, ha compartit públicament el seu condol. «Lamento molt la mort d'Efraín Ruales. El meu condol més sincer als seus familiars i amics». Els seguidors, amics i companys de la víctima també han omplert les xarxes socials de missatges d'ànim i lamentació per la punyent mort del presentador.