Primer pla princesa Elionor.

L'addicció a casa d'Elionor que posa en alerta la reina Letícia

Letícia no vol que Elionor caigui en la mateixa addicció que els seus cosins

A la família d'Elionor sempre han tingut molt clara una cosa: que la princesa no seguís els passos dels seus cosins Froilà i Victòria Frederica. I és que Letícia mai va entendre el comportament que tenien i molt menys sent membres d'una institució com la Corona.

Als fills d'Elena els apassiona la nit i mai van destacar pels seus expedients acadèmics. D'alguna manera, podem dir que no són precisament un exemple per a ningú. Però, a més a més, des de molt joves van tenir un vici que resultava molt molest per a la reina.

Elionor va comprovar en el passat com als seus cosins els agradava fumar, cosa que detesta la seva mare, sempre contrària al tabac. Però no va ser fins a l'any 2018 quan va transcendir una imatge de Victòria Frederica acudint a classe muntada a sobre d'un patinet elèctric i amb una cigarreta.

El més probable és que aquella fotografia no agradés gens a Zarzuela, ja que evidenciava una addicció a la nicotina i tot això amb just 18 anys. Això implicava que la neta dels emèrits passava a formar part del 25% d'adolescents que fumava diàriament.

Però el tabac no era l'única cosa que preocupava als reis, ja que veien com la seva neboda tampoc obeïa la seva mare i s'escapava alguna nit de casa seva per anar-se'n de festa. Un comportament inadequat per a algú de la família reial.

Així doncs, hi havia motius de pes per apartar-la d'Elionor i de la seva germana Sofia. Sí, perquè consideraven que podia ser una mala influència per a elles.

Imatge de Froilà de Marichalar fumant pel carrer
Elionor sap que la seva mare no vol que es comporti com el seu cosí | GTRES

Tot i això, l'afició per fumar no era nova a aquella llar. L'altre fill de Jaime de Marichalar també va aparèixer fumant aquell mateix estiu al festival de 'Starlite' a Marbella. A diferència de Victòria Frederica, no hi va haver testimoni gràfic del moment.

No obstant això, Froilà sí que va ser immortalitzat en una festa mentre gaudia d'una cigarreta. Va ser a l'estiu del 2017, mentre celebrava la seva graduació al 'Blue Ridge School'. Era un elitista internat en què va finalitzar els estudis de batxillerat.

El cosí d'Elionor podria tenir motius per festejar-ho, ja que mai va ser un bon estudiant i aconseguia graduar-se en aquest centre privat. En qualsevol cas, la imatge va ser molt comentada per l'aspecte que presentava el jove. En aquesta apareixia amb la roba mullada juntament amb dos companys més perquè havien portat la celebració fins a la piscina.

Imatge de Victòria Frederica fumant pel carrer
L'addicció pel tabac de Victòria Frederica no agrada gens a Elionor i Letícia | GTRES

Aquesta afició que tenen pel tabac els fills d'Elena és una cosa que detesta Letícia perquè sempre s'ha mostrat contrari al fum. De fet, no tenia cap objecció a cridar l'atenció a alguns membres de la seva família quan els veia cigarreta a la mà.

Per això tracta que les seves filles, Elionor i Sofia, no copiïn l'actitud dels seus cosins. La seva àvia Menchu Álvarez del Valle va mantenir el vici també durant molts anys. En qualsevol cas, els seus intents perquè ho deixés no van fer efecte.

Elionor té clar el que no ha de fer

Elionor ha rebut una educació exquisida, basada en el respecte i els valors. Al seu dia a dia no hi té cabuda cap tipus d'addicció. Més aviat tot al contrari, ja que la seva mare li ha inculcat la necessitat de cuidar-se i portar una vida tan sana com sigui possible.

La princesa Elionor i la reina Letícia parlant
Elionor sempre està molt atenta a les indicacions de la seva mare | GTRES

Letícia entén que el tabaquisme és una «malaltia» i una «amenaça social i mèdica». Així ho assegurava a la Conferència Europea Tabac i Salut que va tenir lloc a Porto el 2017. Va explicar que les pèrdues que s'aconseguia amb aquest producte eren inferiors als guanys que podia aportar el sector.

A Zarzuela estan molt compromesos amb aquest discurs. No obstant això, cal dir que la mateixa Letícia va tenir una certa vinculació amb aquesta addicció, però no com a fumadora.

En concret, la mare d'Elionor i Sofia va treballar un temps promocionant una marca de tabac mentre finalitzava un màster a Mèxic, assenyala 'Vanity Fair'. Així, podia tractar-se d'una manera d'aconseguir uns diners extra quan era una simple estudiant.