Adriana Abenia

La malaltia que pateix Adriana Abenia i que podria afectar-li la vista i la parla

Es tracta d'un problema que ja està controlat gràcies a la prevenció

Actualment, Adriana Abenia és un dels rostres més coneguts d'Antena 3 com a col·laboradora a 'Espejo Público', on ha conquistat el públic gràcies a la seva enorme empatia i els seus grans dots com a comunicadora.

En el passat, la presentadora saragossana va ser una de les estrelles de la competència, ja que 'Mediaset' va fitxar-la l'any 2010 per presentar 'Fresa Ácida', un format experimental que acabaria fracassant poc temps després de començar a emetre's.

La trajectòria professional d'Adriana Abenia més enllà de 'Sálvame'

No obstant això, Adriana Abenia va anar fent-se un lloc en la cadena fins a esdevenir col·laboradora de 'Sálvame', encara que sense renunciar a noves experiències professionals en altres cadenes com a La Sexta, TVE i Aragón TV, la cadena que la va veure debutar a la seva terra natal.

Ara, la saragossana no vol saber res dels seus anys a 'Sálvame', tot i que té molt bona relació amb tots els seus excompanys, ella mateixa ha confirmat que mai tornaria al programa perquè significaria un retrocés per a ella. «No. Mai tornaria a 'Sálvame'. No té res a veure amb l'Adriana Abenia d'ara. Si em demanessin que ho fes, no en sabria. Seria impossible fer-ho ara per tot el que he après. Seria inviable. És com si et diguessin a tu que tornessis a preescolar», tancava la també actriu en ser preguntada a 'Espejo Público'.

Amb aquestes paraules, Adriana Abenia va voler recalcar que ara està fent una tasca periodística i informativa en el programa d'Antena 3 que està molt lluny del seu paper a Telecinco, on tot gira al voltant de rumors i xafarderies. És més, tot fa indicar que la presentadora no ha estat còmoda amb el món del cor, a jutjar per com ella ha optat per mantenir-se al marge del focus mediàtic.

La complicada malaltia d'Adriana Abenia causada per culpa del gluten

Malgrat la seva gran popularitat a la televisió, no són molts els aspectes de la seva vida privada que han transcendit als mitjans, per exemple, el seu matrimoni l'any 2015 amb l'empresari Sergio Abad, el seu gran amor adolescent, va ser un dels moments que la presentadora va decidir compartir amb una exclusiva a la revista '¡Hola!'.

Uns anys abans, l'any 2013, també vam conèixer una faceta mai vista abans i és que, de la mà de l'editorial Espasa, Adriana Abenia va iniciar la seva incursió en el món de la literatura per publicar la seva obra 'Lo que moja la lluvia'. També, precisament, va ser en aquella època quan la presentadora va donar a conèixer els problemes de salut que pateix després d'haver sigut diagnosticada d'una malaltia que podria afectar diversos sentits: vista, tacte, parla, etc.

Tal com ella mateixa va confessar, li van diagnosticar una celiaquia tardana que li va causar grans problemes de vista i migranya durant un temps. «Soc celíaca, ho vaig saber després de tornar d'un viatge a París en el qual m'havia menjat tots els croissants de 'rue Mouffetard', un comiat per la porta gran. Només et puc dir que per a un celíac la vida és molt més bonica sense gluten, com un dia sense núvols, abans no era jo», assegurava l'escriptora durant una entrevista promocional del seu llibre.

Adriana Abenia no va dubtar a revelar alguns dels incòmodes i preocupants problemes que va tenir durant aquesta època, com el mes i mig que va estar amb visió doble i, fins i tot, va arribar a presentar-se a treballar en La Sexta amb ulleres de sol per una inoportuna migranya amb aura.

Aquesta mena de desordre neurològic es manifesta en un mal de cap intens o greu, que es presenta en forma de crisi o atacs a la part frontal del cap o en tot el crani, i resulta extremadament incapacitant per a les persones que la pateixen.

Especialment nocives són les migranyes amb aura, que es caracteritzen per aparèixer juntament amb uns símptomes que poden afectar diferents sentits com la vista, el tacte i/o el llenguatge, i arribar a causar problemes de visió i de la parla.

Afortunadament, en el cas particular d'Adriana Abenia, el tractament preventiu per evitar les migranyes amb aura es basa en la seva alimentació: evitant el gluten, les probabilitats de patir aquestes migranyes descendeixen significativament.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.