Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Javier Vázquez

Advertència de Jorge Javier Vázquez: se n'anirà a la presó pel que ha fet

L'escàndol de 'Gran Hermano' encara fa parlar

El drama entre Carlota Prado i José María López, concursants de Gran Hermano, continua generant titulars. Va ser un escàndol de tal magnitud que va aconseguir carregar-se de cop el format estrella de Telecinco, i més tenint en compte la gravetat del que va passar.

Els fets van tenir lloc durant una festa en què els dos protagonistes perdien el control, mentre les càmeres seguien gravant com si res.

Carlota Prado en un plató de televisió
Carlota Prado a 'Gran Hermano' | Telecinco

El problema ja no només era el que impliquen aquestes imatges, sinó també el tracte que va rebre Carlota l'endemà per part de la producció. La jove descobria en directe que havia estat abusada sexualment, i després patia un atac d'ansietat i abandonava la casa de Guadalix de la Sierra durant unes hores.

Poc després, tornava amb la resta dels seus companys com si res, però el mal ja estava fet. Després d'abandonar el 'reality', Prado decidia prendre mesures legals contra José María i també contra Mediaset, que considera còmplices del delicte.

Jorge Javier Vázquez al plató de 'Gran Hermano VIP'
Fa anys que Jorge Javier presenta 'Gran Hermano' i 'GH VIP' a Telecinco | GTRES

Ara, la Fiscalia de Madrid sol·licita una pena de presó de dos anys i sis mesos, reclamant també una indemnització de 6.000 euros per a la víctima. No obstant això, aquest malson està molt lluny d'acabar, ja que en un primer moment Carlota fins i tot es negava a assistir al judici i denunciava la seva família per haver volgut silenciar-la.

Poc després, s'explicava que la noia es troba en un estat psicològic molt fràgil i que no estava preparada per enfrontar-se a aquesta situació. Cinc anys després, Gran Hermano continua sent un tema tabú dins de la cadena de Fuencarral, que s'atrevia a provar el mateix format amagat sota un altre nom i recorrent a rostres coneguts de la cadena, com passava en el cas de Secret Story.

Jorge Javier Vázquez, al punt de mira per l'escàndol de 'Gran Hermano'

Tot i això, el nou format no acabava de tenir el mateix èxit i es quedava a mitges comparat amb allò viscut a la casa de Guadalix. Al seu moment, fins i tot Jorge Javier Vázquez arribava a estar al punt de mira per burlar-lo de la presumpta violació que havia tingut lloc al 'reality'. I és que l'expresentador del programa no es tallava a l'hora de pronunciar-se sobre el tema i deixava a tots molt sorpresos amb la seva actitud.

«És com quan t'ho fan sense que te n'adonis», deixava anar sense objeccions en ple directe. Un comentari que acabava indignant l'audiència.

«Espero que no sigui una indirecta per a Carlota Prado, perquè si és així, és un comentari fastigós i de molt mala persona», apuntava una usuària a xarxes socials. «Quina mala bava que té aquesta persona! Està ressentit per la retirada d'anunciants», comentava un altre. «Però, no li seguiu el joc. És capaç de provocar perquè algú massa atrevit es passi. Llavors, l'impresentable s'acabarà fent la víctima. Teleporqueria, tot guionitzat».

Carlota Prado fumant-se un puro
Carlota Prado a la seva última entrevista per al canal de Youtube 'TheShow DDT' | TheShow DDT (YouTube)

D'altra banda, des de Mediaset emetien un comunicat en què deixaven clar la manera com havien decidit portar la situació. «El material es va subministrar només com a prova quan ho van sol·licitar les autoritats, i va ser encriptat i custodiat», al·legaven.

«Es va prendre la decisió de no informar els concursants de l'incident i se li va demanar a Carlota que no ho esmentés en aquell moment. Llavors l'equip de la productora, de bona fe, es va quedar el material  per tal de protegir la seva privacitat i perquè l'incident seria notificat a la policia. Per motius judicials, respectem el procés legal en curs».