La infanta Sofia té una taca de naixement circular a la cama

L'afició de la infanta Sofia que mai hauríem imaginat a la Casa Reial

Surten a la llum els secrets més ben guardats de la més petita de la família reial

Per sort o per desgràcia, els hereus o hereves a trons reials acaben sent el centre d'atenció de tot i, per descomptat, del focus mediàtic. En canvi, els seus germans apareixen sempre en segon pla, i tard o d'hora acaben sent complets desconeguts.

En aquest punt es troben les filles dels reis. Els focus solen recaure sobre l'hereva al tron, Elionor. Llavors, la infanta Sofia sembla ser la gran desconeguda de la Família Reial. I, com és lògic, el paper que li toca prendre, és el d'acompanyar als seus pares i la seva germana, però sempre apareixent en segon pla.

La infanta Sofia sempre en segon pla: «Tímida davant les càmeres»

De la petita Sofia es desconeix gairebé tot. Tot el que ha sortit a la llum ha estat gràcies a les declaracions de la seva mare. La reina Letícia defineix la infanta com una mica «tímida davant les càmeres». Sofia va néixer a les 16:40 hores del 29 d'abril de 2007 a l'Hospital Ruber Internacional de Madrid. La segona filla de Felip VI i Letícia és la vuitena neta de Joan Carles I, la quarta nena, i no obstant això és la segona en la línia de successió a la Corona per darrere de la seva germana.

Des d'un punt de vista allunyat de la Casa Reial, la periodista Pilar Eyre, explica que la filla petita dels reis Felip VI i Letícia, als seus tretze anys, és «impulsiva i curiosa, com la seva mare».

La seva afició és l'esport, concretament, el futbol

Igual que Elionor, Sofia també parla diversos idiomes. Tot i que la Família Reial no ha confirmat quants idiomes parla cadascuna, Eyre explica que «sis segons uns, i tres segons altres». A més, la petita de la família sent passió pel ball i l'actuació: «Balla, però podria ser actriu. Diuen que l'apassiona actuar en obres de teatre de la seva escola», afirma la periodista.

Però una de les seves aficions que més practica i de què és una completa aficionada és l'esport: «És molt esportista, juga a futbol», afegeix Pilar. Així mateix, la moda li encanta, en concret les compres en línia: «Li agrada molt la roba, que compra per internet amb la paga setmanal de 30 euros», quantitat que també destina a regals.

«Donarà color i humanitzarà a les famílies reials»

«Mentre Elionor és com el seu pare, la infanta s'assembla a la seva mare, ja que és curiosa i impulsiva», assenyala Eyre. Al mateix temps, es destaca que Sofia «posa amb més seguretat que la seva germana i és més desimbolta, encara que la seva mare no fa distinció entre les dues i les tracta amb la mateixa cura i afecte. Té el carisma, la fotogènia i l'altura d'una model, porta les peces de roba com una model».

De fet, que la Infanta sigui més alta que la princesa és un tema molt delicat que els reis intenten amagar en tots els actes. Intenten solucionar vestint a Elionor amb sabates de taló.  Per tota la seva fluïdesa, desimboltura i per la seva mirada, entre maliciosa i entremaliada, Pilar Eyre llança una predicció molt personal: «Jo auguro que Sofia donarà color i humanitzarà a les famílies reials».

Només el temps dirà si encerta o no. De moment, les dues joves són encantadores davant les càmeres, saben donar exemple i influència a la població. En uns anys veurem si segueixen l'exemple que els inculca dia a dia, des de molt petites, el seu pare.