Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Aitana triomfa amb «Vas a quedarte»

L'artista i exconcursant d''OT' es posiciona al 'top 10' d'Spotify amb dues cançons del seu nou àlbum

Portada de Tráiler
Aitana torna a ser protagonista gràcies a 'Tráiler', la primera part del seu disc | Cedida

 

Aitana triomfa amb tot el que fa. Després d'haver publicat el seu llibre, 'La tinta de mis ojos', i d'haver tret un perfum que porta el seu nom, Aitana torna a ser protagonista gràcies a 'Tráiler', la primera part del seu disc. Un EP que, en aquesta línia, va sortir al mercat el 30 de novembre i està format per sis cançons, dues de les quals les canta en anglès. La jove afirma que de moment està «provant diferents coses» i que per això l'avançament té diversos gèneres musicals.

'Tráiler' ha estat el segon debut més escoltat a Spotify Espanya amb 2.129.139 streams en només un dia, després de 'El mal querer' de Rosalía, que en va tenir 2.360.000. A més a més, Aitana ha aconseguit que «Vas a quedarte» sigui l'estrena més escoltada en aquesta plataforma digital tan utilitzada a Espanya, amb 672.005 streaming. Es tracta d'una balada d'amor i l'ha compost amb Morat, l'artista amb qui l'hem vist recentment en un dels seus concerts. Amb la cançó, Aitana mostra el seu costat més sensible i deixa enrere la imatge de noia 'pop' que s'havia endut a l'acadèmia i que s'havia consolidat després del seu primer single 'Teléfono'.

Gran èxit a Spotify

Però la cosa no s'acaba aquí. L'exconcursant d''OT', a part de ser la més escoltada amb la cançó «Vas a quedarte», també ha aconseguit que 4 de les seves 6 cançons formin part del 'top 10' a la plataforma digital Spotify. Actualment,  la primera posició és per a «Vas a quedarte» i la desena, per a «Mejor que tú». A més a més, encara que 'Teléfono' es va estrenar a l'estiu és al número 21 i la versió 'remix' amb Lele Pons, que també té videoclip, se situa a la posició número 19.

Imagen de la cantante Aitana en una de las escenas del videoclip de su canción 'Teléfono'
4 de les 6 cançons de la cantant són al 'top 10' de Spotify | Youtube

'OT', el gran impuls d'Aitana

Quan era concursant d''OT', ja es veia que la jove triomfaria. És innocent i espontània, cosa que va provocar que es convertís en una de les concursants amb més suport per part del públic. Encara que la guanyadora va ser Amaia, després de sentir Aitana cantant «Issues», «Chandelier» o «Instruction», molts l'han considerat com l'artista amb més projecció internacional de l'acadèmia.

Aitana d'OT durant una de les seves actuacions
Després del seu pas per 'OT', molts consideren Aitana com l'artista amb més projecció internacional del concurs | TVE

 

De fet, ha estat la primera artista de l'anterior edició que ha aconseguit un disc d'or  gràcies al nombre de vendes obtingut amb 'Aitana, sus canciones OT 2017'. També ha guanyat un disc de platí digital amb el tema «Lo malo», un gran èxit que canta juntament amb la seva companya, Ana Guerra, i amb el qual van optar a representar Espanya a Eurovisió.

A més, el 15 de novembre, Aitana va fer realitat un dels seus somnis: presentar els premis Grammy Llatins. Ho va fer amb la veneçolana Lele Pons, amb qui ha gravat la nova versió de «Teléfono» i que està triomfant a les xarxes socials. Ara, però, els fans s'hauran d'esperar fins a principis de 2019 per gaudir de la segona part del disc que, sense cap mena de dubte, serà tot un èxit.