Albert Espinosa s'acomiada dels platons de televisió

Albert Espinosa: «Els meus 50 seran els 90 d'una altra persona»

L'escriptor català va concedir ahir la seva última entrevista

L'escriptor català Albert Espinosa s'acomiadava ahir al programa 'El Hormiguero' d'Antena 3 dels platons de televisió. Espinosa anunciava amb la veu entretallada i emocionat que es retirava de fer entrevistes quelcom que ha gaudit tota la seva vida. El programa de Pablo Motos va ser el triat per anunciar aquest adéu definitiu, ja que aquesta «ha estat la meva casa».

Durant el comiat, Albert va explicar a l'audiència que Pablo es llegeix tots els seus llibres i que quan aquest li truca és perquè li ha agradat el llibre, «somric tant perquè sé que el llibre funcionarà» ha confessat mentre reconeixia que no podia haver tingut un millor públic i haver escollit un millor escenari per acomiadar-se.

Albert va voler compartir amb el públic tot un seguit de reflexions relacionades amb el seu últim llibre 'Lo mejor de ir es volver'
Albert va voler compartir amb el públic tot un seguit de reflexions relacionades amb el seu últim llibre 'Lo mejor de ir es volver' | Antena 3

 

«Els meus 50 seran els 90 d'una altra persona»

L'última entrevista d'Espinosa va estar carregada en tot moment del positivisme amb què l'escriptor encara el seu dia a dia  d'ençà que va patir tres càncers dels 14 als 24 anys: «No vaig perdre una cama sinó que vaig guanyar un monyó. No vaig perdre un pulmó sinó que vaig aprendre que amb la meitat del que tens pots viure. I com el fetge me'l van treure en forma d'estrella  sempre dic que porto un 'sheriff' a dins».

L'escriptor però va explicar que es retirava de les entrevistes perquè el seu metge li va dir que a causa de les  200 tandes de quimio que li van donar, les 150 radiografies i els 300 tacs, «els teus 50 seran com els 90 d'una altra persona. Et fallaran les coses». No obstant això, Espinosa té molts projectes en ment per aquests «últims quatre anys». Albert vol escriure tres llibres, fer una pel·lícula i una sèrie, «ho tinc tot firmat».

Com ja és habitual en ell, l'escriptor català no va voler acabar l'entrevista sense regalar al públic una de les seves reflexions: «Viure és aprendre a perdre el que vas guanyar». Per tant, segons Espinosa, «has d'estimar el teu passat, tot el bonic que et passa però també la part trista. Tot a parts iguals. Hi ha coses que formen part del teu passat que també s'han d'estimar».

També et pot interessar...