Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Alberto Chicote als 'Iris Academia de Televisión' al Nuevo Teatro Alcalá de Madrid

Alberto Chicote: «Ho deixo»

El televisiu cuiner s'embarca en nous projectes professionals

Alberto Chicote als 'Iris Academia de Televisión' al Nuevo Teatro Alcalá de Madrid
Alberto Chicote deixa els restaurants 'Yakitoro' per embarcar-se en nous projectes professionals | GETTY IMAGES / CARLOS ALVAREZ

El mediàtic cuiner Alberto Chicote ha pres la complicada decisió d'abandonar els restaurants 'Yakitoro' (Madrid) per començar a pensar en «altres projectes», segons ha publicat el xef a través de les seves xarxes socials, encara que no ha estat molt concret a l'hora d'explicar sobre què versa el seu nou horitzó laboral ni quan s'iniciarà aquest camí professional fora de 'Yakitoro'.

«D'aquí poc, no sé dir-vos just quan ni us puc dir just què, Inma (Núñez, la seva dona i sòcia) i jo tenim entre mans nous projectes per seguir endavant. Això, per desgràcia, ens va desvincular des de finals d'aquest mes de 'Yakitoro'. A partir de primers de desembre, ens desvinculem d'aquest projecte i ens dedicarem a posar en marxa altres coses que tenim al cap», publicava el popular xef a través d'un vídeo en el seu compte oficial d'Instagram.

Alberto Chicote si seguirà al capdavant del restaurant-terrassa 'Puertalsol'

El popular cuiner deixa enrere els seus dos restaurants més reconeguts a Espanya. «El moment és molt il·lusionant per una banda i, de l'altra, trist perquè han estat sis anys i mesurat molt molt gratificants amb 'Yakitoro'. Hem fet un munt d'amics i hem atès a un munt de gent», ha confessat.

Chicote sí que ha deixat clar que el seu tercer local a la capital d'Espanya, el restaurant-terrassa 'Puertalsol', situat en un terrat d'El Corte Inglés' i en plena Porta del Sol de Madrid, seguirà funcionant per a tots els amants de la cuina madrilenya.

La xarxa social de 'Yakitoro' comunica l'adéu de Chicote

D'altra banda, la xarxa social dels restaurants 'Yakitoro' també informava ahir dimarts de la marxa de Chicote com a director gastronòmic del grup i li va enviar tota la sort en el seu pròxim projecte. Alhora, 'Yakitoro' feia públic que Luis Ángel Pérez serà el nou cap de cuina dels restaurants.

«Mantenim la nostra mateixa filosofia de taverna japonesa centrada en la graella, on la fusió arribarà més lluny de la mà de Luis Ángel Pérez, el nostre nou cap de cuina. És part d'una nova generació de xefs que ha revolucionat el panorama gastronòmic de Madrid amb la seva nova forma de veure la cuina fusió», asseguren sobre aquest nou director dels restaurants 'Yakitoro'. Pérez va treballar abans en 'Aponiente' (Cadis) o 'DiverXo' i 'Medea', tots dos situats a Madrid.

L'expresentador de 'Pesadilla en la cocina', que actualment presenta el programa d'investigació '¿Te lo vas a comer?' a La Sexta, parlava amb una mica de nostàlgia de la seva marxa de 'Yakitoro' després de sis anys i mig «molt gratificants. Hem fet un munt d'amics, hem atès a un munt de gent i us hem conegut a molts de vosaltres. Ara toca posar-nos amb una altra cosa, volíem que ho sabéssiu», explicava al vídeo de comiat.

Chicote va obrir el seu primer restaurant 'Yakitoro' l'any 2014

El cuiner madrileny va iniciar la seva marxa en els restaurants 'Yakitoro' en 2014. El seu primer restaurant el va obrir al madrileny carrer de la Reina, com un nou model de negoci després d'inspirar-se en les tavernes de Tòquio. Chicote va crear una espècie de broquetes japoneses cuinades a la graella (yakitori) posant-los ingredients espanyols.

Ja en 2016 i a causa de l'èxit que van tenir les broquetes originàries del Japó, el xef va inaugurar un altre local de restauració al Passeig de la Castellana. Alberto Chicote, que va ser un dels primers cuiners espanyols a portar la cuina fusió al nostre país amb 'Node', deixa enrere 'Yakitoro' i ja pensa en els seus nous projectes professionals.