Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El 'bailaor' Rafael Amargo durant una entrevista a Telecinco

La sinceritat de Rafael Amargo: «No puc mantenir 20 nòmines només ballant jo»

Publiquen unes sospitoses declaracions del 'bailaor', realitzades pocs dies abans de la seva detenció
El 'bailaor' Rafael Amargo durant una entrevista a Telecinco
Rafael Amargo va parlar sobre la seva vida professional i personal pocs dies abans de la seva detenció | Telecinco

El 'bailaor' granadí Rafael Amargo va ser detingut aquest dimarts 1 de desembre pels presumptes delictes de tràfic de drogues i d'organització criminal en una extensa operació de la Policia Nacional que avui dia encara no està tancada.

La investigació porta en curs «des de fa mesos», segons les fonts policials a les quals ha tingut accés el diari 'El Espanyol'. Rafael Amargo ha estat emmanillat i ha anat amb els agents a registrar casa seva i, després del pertinent registre, el ballarí ha estat traslladat fins a la comissaria del Districte Centre de la capital espanyola.

A part de Rafael Amargo, han estat arrestades tres persones més

Tomás Palacios, el seu representant, informa al mateix diari digital que ha sabut de la detenció del seu representat a través dels mitjans de comunicació. «No en tinc ni idea. Me n'estic assabentant per vosaltres. M'he quedat gelat. No sé res, no et puc dir més», sentenciava.

En aquesta mateixa operació policial han sigut arrestades tres persones, una d'elles la parella sentimental del coreògraf. En aquests dies, Rafael Amargo es trobava a Madrid perquè aquest pròxim dijous, dia 3 de desembre, tenia previst estrenar la seva nova producció, 'Yerma'.

«Per mantenir 20 nòmines, com vaig? Com ho faig?»

Amargo va parlar ael Teatre La Latina amb 'El Español' el passat dijous, 26 de novembre, sobre la seva nova producció, 'Yerma', que estrenava el 3 de desembre. Preguntat pel motiu d'aparèixer tantes vegades en formats d'entreteniment, Amargo contestava d'una forma realment sospitosa: «Per mantenir 20 nòmines, com vaig? Com ho faig? Si dos peus no em donen. Si amb dos peus no em dona, com ho faig?».

En la citada xerrada, Amargo deixa clar que la seva meta principal és seguir «guanyant diners» en programes de televisió fora d'Espanya perquè fer-ho aquí és estar «crucificat de per vida. Mentre que jo pugui fer 'realities' a Itàlia... Allà estan ben vistos. Artistes com Rita Pavone o Al Bano i Romina Power van als 'realities'. Me'n vaig, m'ho faig, em guanyo els diners i no estic aquí exposat. Fer un 'reality' a Espanya és estar crucificat de per vida. I després si vols fer sèries de televisió, aquest estigma et persegueix. Un artista també pot fer un 'reality'», afirmava fa uns dies.

La raó d'anar-se'n fora d'Espanya per poder participar en programes de televisió

El 'bailaor', detingut aquest dimarts, parlava així dels seus desitjos frustrats a la televisió espanyola: «Jo he volgut fer aquí televisió com a actor i he hagut d'anar a fer ficció a l'Argentina perquè aquí a un càsting em veuen com Rafael Amargo el 'bailaor' de flamenc que sortia a  l'HOLA!' amb la família. Doncs, cony, igual que Penélope Cruz que també és la de les campanyes de 'L'Oréal'!», responia Amargo.

En els seus projectes professionals més ambiciosos, a més de la seva producció 'Yerma' en un dels teatres més icònics d'Espanya des del segle passat, Amargo també va confessar que s'ha decantat per fer ficció a través d'una sèrie autobiogràfica que ell mateix ha escrit en els últims mesos.

«Estic escrivint una sèrie autobiogràfica que ja l'ha agafat, de fet, un grup i hem de veure què passa. És una comèdia, una catarsi del que seria un personatge acabat, que ha tingut èxit i se li'n va de les mans. Tot d'una s'inventa una altra professió per ser alguna cosa...», confessava el 'bailaor' granadí.

Després de la seva detenció d'aquest dimarts, els seus projectes s'han vist paralitzats i encara està per veure si el ballarí podrà debutar aquest dijous a la gran estrena de la producció 'Yerma', l'obra més important del poeta Federico García Lorca.