La reina Letícia Ortiz.

Alerten del producte que sempre utilitza Letícia i pot ser perillós per a la salut

Tot i que es tracta d'un producte aparentment sa, no està exempt de presentar riscos per a la salut

Gairebé des que la vam conèixer, la reina Letícia ha estat un imant que ha atret totes les mirades. I no n'hi ha per menys, ja que més d'una vegada ha deixat veure la seva silueta prima i tonificada. L'actual monarca pot presumir d'una figura molt estilitzada, però que també requereix sacrificis.

Diversos experts s'han atrevit a revelar quins són els trucs de Letícia per lluir millor que mai. En aquest sentit, sembla que els exercicis, la dieta Mediterrània i el famós mètode Perricone han estat claus per aconseguir la seva imatge actual. Ara bé, hi ha un altre 'secret', i és que la monarca sempre pren un producte que genera molta preocupació entre els nutricionistes...

L'altre secret de Letícia que els nutricionistes no veuen amb bons ulls

Muntanya de terrossos de sucre
El consum de sucre ha de ser molt limitat   | Getty Images

Letícia Ortiz cuida moltíssim la seva alimentació, rebutjant especialment els productes amb moltes calories. Naturalment, el sucre és l'enemic número u de la monarca espanyola, igual que per a moltes altres persones. No és cap secret que el seu alt contingut en calories han portat aquest producte a ser molt rebutjat.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) fa temps que adverteix dels perills de consumir sucres afegits. De fet, recomana un consum molt limitat, al voltant de 25 grams màxims per dia. Una recomanació que és molt important seguir, però ignorada per la majoria de persones a tot el món.

Només a Espanya ja es quadruplica el consum recomanat, una cosa totalment perjudicial. Tot i això, són moltes també les persones que a poc a poc han anat prenent consciència. Totes elles han apostat per modificar els seus hàbits de vida, deixant cada cop més de banda el perjudicial sucre.

En aquest sentit, els edulcorants són substituts que estan cobrant cada cop més rellevància. Però compte, ens estem referint als edulcorants no calòrics. Es tracta d'aquells additius alimentaris que es poden afegir a qualsevol aliment i menjar.

A priori, semblen una bona opció per reemplaçar el sucre i reduir les calories que consumim. Com la descripció indica, destaquen per no aportar una quantitat exagerada de calories al cos. Per aquest motiu, la mateixa Letícia ha apostat per aquest tipus de productes, sense ser conscient que també tenen un costat molt fosc...

L'edulcorant que utilitza la reina amaga un secret

Primer pla de la Reina Letícia
La reina Letícia també ha deixat de consumir sucre | Cedida

Encara que hi ha diferents opcions d'edulcorants al mercat, la reina ho té clar: substitueix el sucre per l'eritritol. És un dels edulcorants que està més de moda i la raó és que presenta grans beneficis.

És ben sabut que la reina sempre ha cuidat molt, no només el seu físic, sinó també la seva alimentació. I un exemple el podem veure a la cuina de la Zarzuela, on únicament s'estarien limitant a utilitzar eritritol.

Es tracta d'un edulcorant que s'obté de manera natural i és present a moltes fruites i verdures. El seu escàs contingut en calories el fa saludable, ja que només presenta 0,24 per cada gram.

A més, és utilitzat per molts esportistes i s'ha demostrat que ni modifica ni augmenta els nivells de glucosa en sang (per tant és apte per a diabètics). Però no és tot or el que llueix, ja que aquest element substitutiu també pot comportar conseqüències negatives per al nostre cos.

Quins desavantatges presenta l'eritritol?

Encara que els edulcorants com l'eritritol són més saludables en comparació del sucre, això no significa que en puguem abusar i fer-ne consum excessiu. Els experts adverteixen que si superem les quantitats recomanades podríem patir molèsties intestinals com gasos, inflor i diarrea.

Imatge de tres edulcorants diferents.
Tampoc es pot abusar dels edulcorants   | Getty Images

Un excés d'eritritol també podria comportar-nos una inflamació intestinal i consegüentment conduir-nos a altres malalties com el còlon irritable o el càncer. Un altre factor que resulta molt paradoxal és que, si el consumim en excés, l'única cosa que aconseguirem serà engreixar-nos més.

El que és clar és que una alimentació sana no té perquè estar associada sempre a una alimentació sense calories. En el cas de Letícia, és evident que és un complement idoni. La monarca combina aquest producte amb una dieta rica en fruites i verdures, per la qual cosa el consum aporta més beneficis que desavantatges.

Si tu també vols animar-te a fer el pas de reduir o substituir el consum de sucre, t'animem a provar els edulcorants no calòrics. Això sí, sempre fent un consum moderat.