Primer pla de Jennifer López davant la piscina

L'únic aliment que Jennifer López té prohibit per a evitar les arrugues

Segons el seu físic, ningú diria que la cantant ja té més de 50 anys

Avui dia sabem la repercussió que poden tenir certs hàbits a la nostra salut, i concretament al nostre aspecte. Si hi ha algú que sembla que té 20 anys menys i que esquiva l'envelliment millor que ningú, aquesta és Jennifer López.

El seu secret més ben guardat

L'actriu, cantant i ballarina llueix espectacular als 52 anys. Ningú pot qüestionar l'indubtable atractiu físic que manté, i és que segons sembla, sap millor que ningú com obtenir aquests resultats. Tot i que des de fora pot semblar missió impossible, la realitat és que no necessita gaire per mantenir-se així de radiant.

Tots sabem la importància de mantenir certs hàbits per guanyar salut i qualitat de vida. L'alimentació, la pràctica d'exercici i la rutina de descansar bé són tres pilars fonamentals als quals cal parar atenció si ens volem mantenir joves i sans.

Imatge de Jennifer López posant a un photocall dels Golden Globe Awards
Jennifer López presumeix d'un físic envejable als seus 52 anys | GTRES

En aquest sentit, la cantant ho té molt clar. Portar una vida sana i equilibrada és una de les claus que segueix des de fa molt de temps. I pel que sembla li està oferint bons resultats, ja que a cada concert que dona se la veu totalment estupenda.

Però aquesta cara radiant i lluminosa no és fruit de la casualitat. Jennifer López s'ha sincerat i ha explicat quina és la raó per la qual no existeix ni una arruga a la seva cara. I aquesta es tracta ni més ni menys que d'un aliment present a la gran majoria (per no dir) totes les llars del món.

Així doncs, si hi ha alguna cosa que Jennifer Lopez ha tret completament de la seva vida, és el sucre. Així és, i és que ha afirmat que després de retirar aquest ingredient de la seva dieta, es manté totalment aliena a les taques o els signes de cansament tan propis de la seva edat.

I raó no n'hi falta. El sucre és un dels productes més nocius per a la nostra salut, tal com apunta l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Un excés de sucre ens pot comportar conseqüències molt negatives, sobretot si tenim en compte que es tracta d'un producte addictiu.

Els efectes que el sucre provoca al nostre organisme

Avui dia tothom sap que un consum excessiu de sucre pot ser perillós per a la nostra salut. I la raó principal és perquè la seva ingesta diària ens pot ocasionar alguns tipus de malalties cardiovasculars, així com sobrepès i obesitat.

Però no són les úniques conseqüències que podríem experimentar. Algunes menys conegudes i que també ens han de posar en alerta són els problemes de memòria, la dificultat per satisfer la gana, el deteriorament cognitiu o problemes de pell.

Pla inferior dels llavis d'una noia
La glicació, produïda per un excés de sucre, pot perjudicar la nostra pell | Getty Images

Si ens centrem en aquest darrer aspecte, veurem que un excés de sucre al torrent sanguini pot causar glicació. Això és una reacció química que se sol donar quan els nivells de sucre a la sang són molt alts, tant o més que els que la nostra insulina podria processar.

Quan això passa la nostra pell es pot veure seriosament perjudicada, ja que la glicació afecta certs elements com el col·lagen o l'elastina, que són els responsables de mantenir-la elàstica. Així, com més glicació tingui el nostre organisme, més ràpid envellirà la nostra pell.

Altres alternatives més saludables

Per sort avui dia hi ha altres alternatives molt més saludables que el sucre blanc o refinat. Els endolcidors naturals estan començant a cobrar cada cop més protagonisme en la dieta de moltes persones, i no n'hi ha per menys.

Hi ha alternatives que poden donar-li un sabor dolç als teus menjars o begudes, com ara el xarop d'atzavara o d'auró. Totes dues opcions no només són més sanes, sinó que també us ajudaran a combatre l'envelliment prematur.

Recipient amb mel
La mel té propietats antibacterianes i antiinflamatòries perfectes per tractar la pell| Getty Images

A més a més, es pot optar per l'estèvia o la mel natural. En el primer cas, es tracta d'una planta totalment natural, i presenta nombrosos beneficis com la millora de la salut dental, de la digestió o la circulació. Tot i això, la mel també pot ser una excel·lent opció sobretot per les seves propietats antibiòtiques i antibacterianes.