Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Lydia Lozano i Ximo Rovira

Ximo Rovira, el company de Lydia Lozano que no pot oblidar el que va viure amb ella

Lydia Lozano no pot creure què li ha passat al seu excap

Lydia Lozano és una de les periodistes més conegudes del cor. A més de tenir una agenda de contactes envejable, Lydia és una autèntica supervivent a la jungla televisiva del cor. En aquesta línia, han passat quaranta anys des que es va llicenciar en periodisme i va començar a treballar als mitjans de comunicació.

La popularitat va arribar a Lydia amb les seves primeres aparicions a Tómbola. Va ser el primer programa televisiu en què es tractaven qüestions del cor i hi havia entrevistes a personatges famosos tal com es fa ara. Diríem, doncs, que va ser l'espai pioner de la televisió actual.

Es va emetre entre el 1997 i el 2004 i, essencialment, consistia en un grup de periodistes, entre els quals ja hi havia Lydia, juntament amb altres com ara Karmele Marchante, José Ángel Herrera o Luis Mariñas, entrevistant un famós. En total es van fer 383 emissions, algunes amb shares que sobrepassaven el 40%. Bestial.

Lydia Lozano plorant a 'Sálvame'
Lydia Lozano continua vivint la televisió amb la mateixa intensitat que demostrava al costat de Ximo Rovira. | Mediaset

Les preguntes eren molt incisives, es trepitjaven els uns als altres i allà imperava la llei del més sorollós. El presentador d'aquell programa, que encara avui es recorda, era el madrileny Ximo Rovira. El passat sempre torna i Tómbola torna al present per amargar un dels seus protagonistes.

Lydia Lozano no es pot creure què ha passat amb Tómbola

Ximo Rovira va ser el presentador del programa que es va emetre a Canal 9 i a altres televisions locals d'Espanya. Tómbola arrasava en audiència i Ximo va començar a fer-se famosos, malgrat que fa temps treballant a la televisió i la ràdio.

Posteriorment, a Tómbola va continuar treballant a Canal 9 presentant un programa de tarda i un concurs diari de sobretaula en què participaven nens. També ha presentat programes a Antena 3, ha fet més ràdio i ha passat per altres canals autonòmics de Canal Sur.

Mentre que Lydia Lozano ha continuat sent una de les reines de la premsa del cor, Ximo ha diversificat el seu registre. Des que van coincidir a Tómbola, tots dos han seguit dedicant-se al que els agrada més: la televisió.

Ara, a Ximo li arribava una oportunitat d'or en què estava molt il·lusionat. Tot i això, el programa que va compartir amb Lydia en el passat i que tant d'èxit i polèmica va reportar, torna per passar factura al presentador.

El veto que Lydia Lozano no aconsegueix comprendre

Lydia sap que allò que es fa a la televisió hi queda per a la posteritat. Els seus tremends errors en alguna informació que ha donat segueixen allà per reaparèixer a la mínima ocasió.

Ara, a Ximo li està passant el mateix. Segons ha explicat, acaben de vetar-lo en un projecte, ja que la seva imatge s'associa a «la teleporqueria».

Aquest és el dictamen que ha signat el Consell de la Televisió Valenciana i que ha dinamitat la contractació de Ximo Puig per presentar un programa d'À Punt. Es tracta de la radiotelevisió i el web autonòmic oficial de la Comunitat Valenciana.

«Em dol. Tómbola va acabar fa 18 anys, les coses han canviat a la televisió i, per descomptat, a la societat valenciana», afirma Rovira. «Jo crec que Tómbola era un programa que no es va haver d'emetre en una televisió pública, sinó en una privada, però cal recordar que l'audiència va ser extraordinària i que va reportar enormes ingressos a Canal 9», afirma el presentador a El Mundo.

Ximo es despatxa a gust: «no crec que sigui just que, tants anys després, em segueixin col·locant aquest estigma. Em dol que aquest penjament m'impedeixi tornar algun dia a aquella que va ser casa meva».

Segons sembla, la contractació de Puig estava força avançada, ja que tenia «l'ok de la direcció general i del departament de programes». Tot i això, ha estat aquest òrgan consultiu purament polític el que s'ha posicionat en contra de Rovira, per la qual cosa s'ha fet marxa enrere. Ximo no ho entén i es pregunta «si un Consell Rector hi és per decidir qui presenta un determinat programa».

Ximo ha canviat molt des dels seus temps al capdavant de Tómbola. De fet, fa poc manifestava que «de vegades, em quedo veient Sálvamei Lydia Lozano, per veure com ha canviat amb el temps. M'agrada veure-ho una estona, però no aguanto més de cinc minuts».