Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Belén Esteban gairebé a punt de plorar

Belén Esteban, preocupada en confirmar que la crisi pot acabar de mala manera

Quan Belén es pensava que la seva mala sort ja s'havia acabat, torna a recaure

Belén Esteban ha rebut un cop molt dur quan ja gairebé havia oblidat aquella caiguda que la va tenir tres mesos en cadira de rodes. Tots els seus seguidors es van quedar sense paraules després de veure la madrilenya trencar-se la tíbia i el peroné en ple directe.

Belén sap que les desgràcies mai no venen soles. En efecte, s'ha emportat una altra desil·lusió en veure com el negoci en què tant havia confiat en plena pandèmia s'està ensorrant aquests últims dies.

Estem parlant de Sabores de la Esteban, marca alimentària que va llançar la 'princesa del pueblo' gràcies als seus dots culinaris. És una marca amb la imatge de Belén que es dedica a distribuir el seu propi gaspatxo, salmorejo i patates fregides, entre altres productes alimentaris.

Belén Esteban pateix un altre revés quan encara no s'havia recuperat de l'anterior

Aquest projecte va néixer el 2021 a dues localitats murcianes, Alhama de Murcia i Bullas. Així doncs, dues empreses van arribar a un acord amb la dona de Miguel Marcos per crear una línia amb els esmentats productes.

Al principi, la de Paracuellos del Jarama va signar un contracte inicial amb Cool Vega Company, una empresa amb fins a 15 anys d'experiència en la producció i la transformació d'aliments frescos en sucs, purés o sopes.

Foto de Belén Esteban amb el gaspatxo i el salmorejo de Sabores de la Esteban.
Belén Esteban amb dues ampolles del seu gaspatxo a la mà durant el llançament de 'Los sabores de la Esteban' | GTRES

Després d'aquesta experiència amb l'empresa d'Alhama de Murcia, amb què va produir el seu gaspatxo, salmorejo i cremes de verdures, va arribar Rubio Snacks. Era una marca amb deu anys d'experiència en l'elaboració i la comercialització de patates i fruits secs. Així doncs,  l'empresa de Bullas la va contractar pel llançament de les patates fregides.

El seu salmorejo se situa al lloc 27 dels 29 analitzats per l'OCU

La veritat és que pel que fa a les vendes, Belén Esteban no té queixa amb els seus productes i són els més venuts del mercat. Però el que ha sortit a la llum les últimes hores no deixa en bon lloc els gaspatxos i salmorejos de la tertuliana.

L'OCU ha publicat la llista de les millors marques de salmorejo d'aquest any i Belén no s'ho podia creure. El seu salmorejo se situa al lloc 27 dels 29 analitzats per l'OCU, amb una puntuació de 61 sobre 100. Una nota encara més baixa que la del 2021, que va aconseguir 64 punts, 3 punts més.

Belén Esteban
Belén Esteban no es pot creure el que ha vist sobre un estudi del seu salmorejo | Telecinco

L'anàlisi incidia en la seva «olor avinagrada i gust salat». Ara, el 2022 es critica l'envasat, ja que el salmorejo es ven en ampolles de plàstic i puja el preu del producte.

La resposta de Belén Esteban després del demolidor estudi de l'OCU

Aquesta puntuació no va agradar gens a Belén Esteban, que es va expressar així a les seves xarxes socials. «Gràcies a tots els que consumiu els meus gaspatxos i salmorejo... ai, el que hem d'aguantar», va escriure.

Després del comentari de Belén, l'OCU va donar la cara a Lecturas i va voler exposar que són objectius en aquestes anàlisis. «No ens sentim al·ludits, no hem cobrat mai a ningú per una bona nota. Fem els rànquings a petició dels consumidors perquè els gaspatxos i salmorejos són productes de què hi ha molta demanda a l'estiu. I ens basem en anàlisis independents, neutrals i objectius fets en laboratoris».

Pel que fa al guanyador, Auchan d'Alcampo (1,68 euros/litre), es col·loca molt per sobre de la posició del salmorejo de la televisiva. Suma 81 punts que, segons apunta aquest estudi, és valorable pel seu sabor, «una mica àcid», a més de «la seva viscositat i un bonic color taronja».

Al seu torn, l'Alipende d'Ahorramás (1,70 euros/litre), que s'enfila fins al quart lloc, és valorat pel seu sabor d'intensitat moderada, «sense defectes» i una «aparença excel·lent».