Imatge del conseller delegat de Mediaset, Paolo Vasile, arribant a l'últim adeu a Mila Ximénez

L'altra vida de Paolo Vasile, el cap de Telecinco, que només uns pocs coneixen

Paolo Vasile fa més de dues dècades que és el conseller delegat de Mediaset

Paolo Vasile apareix gairebé mai a la pantalla. Tot i això, tothom és capaç de posar-li cara. En tot cas, el conseller delegat de Mediaset és tot un desconegut per a l'audiència. Aposta per mantenir-se sempre en un segon pla. Va desembarcar a Espanya amb la seva família el 1999 amb la missió de convertir Telecinco en la cadena més vista del país.

Paolo Vasile i Paz Padilla
Paolo Vasile amb Paz Padilla, una de les cares més conegudes de Telecinco. | CatalunyaDiari

Llavors, Vasile no estava gaire segur del projecte. Va ser la seva dona la que el va ajudar a prendre la decisió. «Ella n'és la responsable», confirmaria amb els anys. La seva dona exerceix un paper essencial en la seva carrera. Quan amb prou feines tenia 30 anys li va aconsellar que deixés la producció de cinema per la televisió.

El cap de Telecinco tenia l'experiència del seu pare, que va acabar arruïnat fent pel·lícules. En aquest sentit, va ser el productor d'obres com 'Roma', de Federico Fellini, o 'Pa i Xocolata', de Franco Brusatti.

«Treballem per l'èxit»

Paolo Vasile assegura que «no treballem per a la glòria. Treballem per l'èxit». Això és una cosa evident a la seva cadena, on els programes emesos no brillen precisament per la seva qualitat. L'italià es preocupa pel benestar dels seus empleats i confessa que la seva gran «batalla» és «mantenir la feina dels meus 1.365 treballadors. Avui dia, enviar a casa un treballador és matar tres persones».

El conseller delegat de Mediaset és un fidel protector de la seva gent i ho demostra dia rere dia. En aquest sentit, cada matí rep la trucada de la seva directora de comunicació per saber què diuen els mitjans i conèixer les dades d'audiència, que si són bones suposen felicitacions per als treballadors.

Després de posar-se al dia de les audiències, Vasile analitzat aquestes estadístiques, es reuneix, planifica i pren decisions amb el seu equip. Sempre segueix la mateixa rutina i només una trucada o missatge de la seva dona o dels seus fills la canvia.

Sempre treu minuts per atendre la seva família, que té prioritat sobre tota la resta. «Ja pot estar reunit amb un ministre, que sempre contesta», assenyalen persones del seu entorn.

Paolo Vasile viu sol a Espanya

Paolo Vasile no allarga en excés la seva jornada de treball. Procura retirar-se cap a casa a una hora prudencial, tot i que assegura en to de broma que la seva família a Espanya està a Fuencarral. Tant la seva dona com els seus fills resideixen a Itàlia des de fa vuit anys, quan van decidir tornar al seu país després d'acompanyar-lo en aquesta aventura a Madrid.

Tot i això, el cap de Telecinco està molt pendent de la seva família i cada setmana viatja a Roma per estar amb ells. Els divendres agafa un vol per tornar amb els seus i passar el cap de setmana.

Vasile aprofita per anar al cinema amb la seva dona o passar temps amb els seus amics. Així mateix no es perd un partit de la Roma, l'equip de futbol que ocupa el seu cor.

Quan arriba el dilluns, Paolo Vasile torna a la realitat. Torna a Espanya a primera hora i a Barajas l'espera un xofer que el porta a les instal·lacions de Fuencarral per afrontar una nova setmana de feina.