Les cares més famoses de Telecinco en una imatge promocional

Mediaset amenaça amb nous canvis que vaticinen el final de 'Sálvame' el 2022

Els nous canvis de la cadena podrien suposar un abans i un després per al format

Després d'uns mesos molt complicats en els quals 'Sálvame' ha estat a la corda fluixa, sembla que el format no aconsegueix remuntar.

Precisament per això, Paolo Vasile ja hauria pres decisions dràstiques de cara a l'any que ve, que inclourien eradicar un programa que fa més de 13 anys que està en antena.

Sembla que Telecinco estaria a punt de tancar l'adquisició dels drets de 'Pasión de Gavilanes 2', la segona part de la telenovel·la que va conquerir el públic el 2003.

Imatge dels actors que interpretan als germans Reyes a la sèrie Pasión de Gavilanes
'Pasión de Gavilanes' tindrà una segona part | RTI

El culebró s'emetia a Antena 3 i causava autèntic furor al nostre país. Per tant, és evident que els seus fans més acèrrims esperin ansiosos l'estrena d'aquesta segona part.

De moment, els germans Reyes i les germanes Elizondo s'imposen amb força. Segurament aquests drets estaran sent molt disputats, sobretot perquè els actors originals tornaran a encarnar els personatges que ens van robar el cor.

Una aposta segura que es convertiria en el relleu perfecte per a 'Sálvame'. Estem davant de la fi d'una era?

'Sálvame' podria tenir les hores comptades a Telecinco

El vespertí s'estrenava oficialment el 19 de març de 2009, en horari de late night després de la primera gala de 'Supervivientes' a Telecinco. No obstant això, no havia obtingut mai xifres d'audiència tan desastroses.

Els col·laboradors han posat tot el seu afany, arribant fins i tot a tractar temes que no tenen res a veure amb el cor. Un fet que en lloc de jugar a favor seu, acabava emfurismant l'audiència.

Primer pla de Jorge Javier Vázquez amb ulleres
'Sálvame' ha tret a la llum una notícia trencadora | Europa Press

«A 'Sálvame' últimament o et recreen una autòpsia o et munten una tertúlia científica sobre la pandèmia. Crec que van perduts i ja no saben cap a on orientar el programa», saltaven els usuaris a les xarxes socials

«Joder, quina ràbia fa quan es dediquen a fer tertúlies mèdiques o de successos... Aquest és un programa del cor, no? És que no hi ha prou programes a la tele que parlin d'aquests temes?».

«Però què cony és això?», es lamentaven. «Insuportable. La setmana passada amb els suïcidis i la depressió, i avui una altra vegada a amargar-nos».

Sálvame ha rebut crítiques pel tractament del cas Wanninkhof
Sálvame ha rebut crítiques pel tractament del cas Wanninkhof | Telecinco

Fins i tot el mateix líder del programa des dels seus inicis, Jorge Javier Vázquez, sembla vaticinar el seu final.

«Com que estem febles, no estem per prescindir d'un col·laborador», comentava fa poc posant de manifest el complicat moment que travessen.

Això, per no parlar que mítics col·laboradors com Belén Esteban ja han emprès el seu camí lluny de la televisió. La de Paracuellos obté grans beneficis amb el seu negoci de gaspatxos i salmorejos, que ja ha traspassat fronteres.

Homenatge de 'Sálvame' a Mila Ximénez
Plató de 'Sálvame' | Telecinco

Ja fa uns mesos, la cadena prenia la decisió més rotunda fins ara: eliminar l'última part, 'Sálvame Tomate', i substituir-la per una telenovel·la turca seriosa. Un espai que ara ocupa Sonsoles Ónega amb 'Ya son las ocho'.

Però ja demostraven que es veien incapaços de fer front a les ficcions que tan bona acollida han tingut entre els televidents. Per tant, reduir l'horari del vespertí era la millor opció per seguir en antena.

Això, sumat que la quantitat de detractors del programa augmenta per moments. De fet, ja han intentat diverses vegades fer un boicot generalitzat al format.

«En aquesta professió quan estàs bé anímicament et sembla fàcil fer-ho i quan estàs de baixada fots la culpa a la teva professió. Veus com que l'única vàlvula d'escapament és deixar-te anar», assenyalava Jorge Javier.

De moment, el mític presentador sembla enfonsar-se amb el vaixell i té un comportament cada cop més reprotxable. Tant, que fins i tot es podria jugar l'acomiadament.

Recentment, s'embrancava en una gran discussió amb Lucía Pariente, mare d'Alba Carrillo, i amenaçava de fer-la fora de plató de males formes.

Cosa que ha provocat un gran impacte en xarxes socials, on el titllen de «dictador».