Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Felip VI amb el seu pare Joan Carles I

Un amic de Joan Carles I va pagar la meitat de la lluna de mel de Felip VI i Letícia, segons 'The Telegraph'

El viatge va costar més de 450.000 dòlars

Imatge de Felip VI amb el seu pare Joan Carles I
La lluna de mel va tenir lloc l'any 2004  | Catalunya Diari

Un empresari amic del rei emèrit, Josep Cusí, va pagar 269.000 dels 467.500 dòlars que va costar la  lluna de mel  secreta dels actuals reis Felip i Letícia. Ho avança el diari britànic The Telegraph, que assenyala Cusí com a testaferro de Joan Carles I. Els monarques van realitzar un viatge que va passar per Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic l’any 2004. Segons el rotatiu, els reis van fer servir un «àlies poc original»: el senyor i la senyora Smith.

Tal com indica el rotatiu, Cusí i el rei Joan Carles mantenen una estreta relació des dels anys 70. L’empresari català ha dirigit la construcció de diversos vaixells del monarca i l’ha acompanyat en diversos viatges privats i moments delicats, com a les intervencions quirúrgiques que s’ha sotmès.

Sobre tota aquesta qüestió,  The Telegraph recull les declaracions de dos dirigents polítics. El portaveu de Podemos, Pablo Echenique, va indicar que «si es confirma aquesta informació, és un tema molt seriós i posa en dubte la versió dels esdeveniments que Felipe VI ha mantingut fins ara». Per una altra banda, Gabriel Rufián d’ERC va explicar que «volem anar a l’arrel de la qüestió, no només investigar les comissions saudites corruptes de Juan Carlos, sinó tots els diners de les empreses de la monarquia».

 

Enxampen de nit a Joan Carles

El passat dimarts 16 de juny es va poder veure una imatge del rei emèrit Joan Carles acudint a la clínica La Zarzuela, molt a prop de la residència de la Família Reial. Segons van informar diversos mitjans, la visita es devia per a una revisió, una simple revisió. Joan Carles va acudir de nit per evitar així als fotògrafs. La seva intenció era passar totalment desapercebut. El monarca anava recolzant-se a la seva crossa i acompanyat de diverses persones de seguretat que el van acompanyar en el conegut Bentley en el qual se sol moure l'emèrit.

El seu aspecte era bastant preocupant, ja que a part de coixejar a causa de les seves operacions al maluc, l'emèrit està bastant més prim que de costum, una cosa que ha encès les alarmes. Diversos mitjans asseguren que sí que portava la mascareta  a l'interior de l'edifici, complint amb totes les mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi per coronavirus, alguna cosa que, si s'escau es fa encara més necessari.

De moment es desconeix el resultat d'aquesta revisió, encara que tot sembla indicar que tot va sortir segons el previst, tot i l'aspecte desgastat del Borbó. Ara, encara creixen més els rumors sobre el monarca. Potser va poder fer-se aquesta revisió amb la intenció de viatjar al Carib tal com s'ha anat rumorejant en els últims temps.

Era la primera vegada que l'emèrit visitava aquesta clínica de nit, i és que en aquests últims 4 mesos en què ha estat tancat a casa, Joan Carles ha perdut tota mena de credibilitat  i afecte per part de gairebé tots els espanyols. Segurament ha intentat que ningú el veiés anant a la clínica, una cosa que probablement li hauria demanat el seu fill, per evitar així qualsevol altre enrenou mediàtic.