El 2 d'octubre del 2018, el periodista Jamal Khashoggi, molt crític i dissident del règim monàrquic de l'Aràbia Saudita, va ser assassinat al consolat del país a Istanbul (Turquia) i va commocionar tot el món.
Dos anys després del seu assassinat, l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units (CIA) ha recopilat proves que apunten que el príncep hereu de l'Aràbia Saudita, Mohammad bin Salmán, podria haver ordenat l'execució del periodista.
El periodista, que treballava per al 'The Washington Post', un dels diaris de més prestigi dels Estats Units, era un dels més crítics amb la monarquia del seu país, i segons el diari on treballava, el règim tenia coneixement del seu viatge a Turquia gràcies a la informació de l'ambaixador saudita als Estats Units i germà del príncep hereu, Khaled bin Salman.
El periodista va viatjar a Turquia per aconseguir uns papers al consolat del seu país, però va ser assassinat allà mateix. El diari va assegurar que «no hi havia manera que això hagués passat sense que ell —el príncep hereu— n'estigués al corrent o involucrat».
Mohammed bin Salmán, amic del rei Felip VI
Segons la informació publicada, la CIA tindria proves sobre la implicació de Mohammed bin Salmán, príncep hereu de la monarquia d'Aràbia Saudita, en la mort del periodista.
Es dona la circumstància que Mohammed i el rei Felip són bons amics i que han coincidit en molts esdeveniments internacionals. De fet, uns pocs mesos abans de l'assassinat de Khashoggi, a mitjans de maig de l'any 2018, el príncep hereu va visitar Espanya per tancar un acord de col·laboració per a la compra de material de Defensa.
El rei Felip VI el va rebre al Palau de la Zarzuela i tots dos van posar molt somrients mostrant la seva bona relació.