Imanol Arias

Ana Duato i Imanol Arias confirmen els pitjors presagis

Ana Duato i Imanol Arias estan esperant que tot acabi

Ana Duato i Imanol Arias són més que una parella d'actors. La sèrie que protagonitzen fa 22 anys que repassa els esdeveniments més importants de la història més recent d'Espanya a través dels seus personatges. Ara. 'Cuéntame' té una cosa important a explicar la temporada que ve, una cosa que pocs s'esperaven després de tants anys d'emissió.

'Cuéntame cómo pasó' s'havia de titular 'Nuestro ayer', però els productors finalment van decidir posar-li 'Cuéntame' per ser més comercial. Aquest títol ve de la famosa cançó homònima publicada el 1968 en un disc del grup de música pop Fórmula V.

Imatge d'Imanol Arias i Ana Duato actuant a la sèrie Cuéntame cómo pasó
Imanol Arias i Ana Duato són els protagonistes de 'Cuéntame cómo pasó' | RTVE

Inicialment la sèrie, que es va pensar amb el propòsit de celebrar el primer quart de segle transcorregut des de la Transició, va començar rememorant l'any 1968. El primer capítol es va emetre el 13 de setembre del 2001, dos dies després dels atemptats de l'11-S als Estats Units.

Després de 22 anys en emissió, la sèrie protagonitzada per Ana Duato i Imanol Arias s'ha convertit en tot un referent. Ha sobreviscut als diferents canvis polítics a RTVE i ha estat emesa durant els governs d'Aznar, Zapatero, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez.

'Cuéntame' és la sèrie més longeva a la televisió pública. Però, tot i la seva popularitat, la penúltima temporada emesa va marcar les pitjors dades d'audiència de la seva història, un 7,5% de 'share'. Va ser una dada que quedava molt lluny de les audiències que va aconseguir els primers anys, per sobre del 40%.

'Cuéntame' s'acabarà d'emetre després de 23 temporades en emissió

Per aquest motiu, la cadena pública ha decidit que la pròxima serà l'última temporada de 'Cuéntame' que s'emeti. RTVE ha contractat els últims set capítols que narraran esdeveniments del període comprès entre el 1994 i el 2001. El final del mandat de Felipe González, l'arribada a Moncloa de José María Aznar i el seu triomf amb majoria absoluta durant la segona legislatura.

Antonio Alcántara i Mercedes Fernández viuran el moment en què va ser assassinat Miguel Ángel Blanco, les noces de les infantes Helena i Cristina i les morts de Lola i Antonio Flores. També presenciaran el temut efecte 2000 que amenaçava de paralitzar el planeta o l'atemptat de les Torres Bessones de Nova York.

Cadascun dels set capítols estarà dedicat a un dels personatges centrals: Mercedes, Antonio, Inés, Toni, Carlos, María i Herminia. Jacobo Delgado, coordinador de guió de la nova temporada, apuntava més detalls sobre la temporada final. «Estem contents amb la notícia, comencem ara a escriure les trames que es començaran a rodar d'aquí a uns mesos».

Imanol Arias i Ana Duato a 'Cuéntame'.
Imanol Arias i Ana Duato diran adeu als personatges que interpreten | RTVE

Durant els últims capítols que encapçalen Imanol Arias i Ana Duato, es produirà el retrobament dels principals personatges que han passat per 'Cuéntame'. Està previst que les últimes trames s'ambientin en dates nadalenques, per aquest motiu s'ha decidit emetre el desenllaç el Nadal del 2023.

Ana Duato i Imanol Arias estan acusats per delictes contra la Hisenda Pública

Mentrestant, i al marge de la televisió, Imanol Arias i Ana Duato estan imputats per un cas de frau a Hisenda. La Fiscalia Anticorrupció de l'Audiència Nacional demana 32 anys de presó per a l'actriu Ana Duato i 27 per a Imanol Arias per diversos delictes. Estan acusats d'evadir impostos gràcies a un despatx d'advocats dedicat presumptament a construir i mantenir una estructura jurídica econòmica destinada a aquest efecte.

El mateix Imanol, que ja va saldar els deutes amb l'Agència Tributària, va parlar del tema amb els mitjans l'octubre passat. «No dec res de diners, estic esperant que em truquin. Em castigaran com un nen dolent», explicava l'actor sobre el judici que està pendent.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!