Ana Obregón en un acte promocional de SinSombrero

El missatge d'Ana Obregón que amaga una crua realitat

L'actriu ha compartit unes paraules a les seves xarxes socials per intentar conscienciar de l'important que és invertir diners en la investigació contra el càncer

Aquest dijous, 4 de febrer, s'ha celebrat el Dia Mundial Contra el Càncer i Ana Obregón ha volgut aprofitar aquesta oportunitat per intentar conscienciar els seus fans de l'important que és invertir diners en la investigació contra aquesta malaltia que fa gairebé un any li va arrabassar al seu únic fill, Álex Lequio. L'actriu ha utilitzat les seves xarxes socials per compartir un llarg text i així tractar de sensibilitzar als seus més de 700.000 seguidors sobre aquest tema.

«Avui és el dia mundial contra el càncer. Doncs encara sort que a Espanya li dediquen un dia, perquè el que és diners en els pressupostos generals de l'Estat pràcticament zero», ha començat escrivint Ana Obregón en el seu compte d'Instagram, al costat d'una fotografia d'ella i del seu fill. «Més de 20.000 científics espanyols han hagut de penjar les bates per falta de subvencions per als seus projectes d'investigació», ha lamentat, per després recalcar que «la investigació salva vides».

Després d'això, Ana Obregón ha assenyalat que Espanya és un dels països que «menys inverteix en investigació» i l'ha comparat amb els Estats Units que «inverteix 4,7 bilions de dòlars» en l'estudi d'aquesta malaltia.

«El Govern espanyol no inverteix perquè no afecta l'economia del país»

«Sabeu que una de cada tres persones desenvoluparà càncer al llarg de la seva vida? L'any 2020 van morir 200.000 persones de càncer a Espanya i 48.000 per la pandèmia. El càncer mata l'any a 9,8 milions de persones al món davant els 2 milions de l'epidèmia». Així, Ana Obregón ha destacat que està a favor que s'hagin invertit milions per «desenvolupar la vacuna» contra el Coronavirus, però que no està d'acord amb el fet que no s'inverteixi diners per a la investigació de la malaltia que es va dur al seu fill.

Una falta d'inversió que no es té en compte perquè, segons l'actriu, «no afecta l'economia del país. És igual que morin 300 persones de càncer cada dia a Espanya, no cal tancar empreses, ni hotels, ni restaurants». «Per això, la medalleta que s'ha penjat el Govern per aprovar els pressupostos generals de l'Estat amb una mínima partida d'investigació del càncer es penjaria en les tombes dels que han mort i moriran de càncer aquest any a Espanya».

«Jo dic el que penso, no tinc res a perdre perquè ja ho vaig perdre tot», ha assenyalat Ana Obregón. Encara que el seu primogènit ja no és aquí, ella vol seguir lluitant per ell i ajudar a altres persones que ho necessiten. «El que sí que tinc és veu per seguir amb el llegat del meu fill en la lluita contra el càncer amb la seva fundació i donant suport a totes les associacions que lluiten a Espanya per la mateixa causa».

Per finalitzar el text amb el qual ha volgut conscienciar els seus seguidors de la importància d'invertir diners en la investigació contra aquesta malaltia, l'actriu ha volgut enviar força a les persones que la pateixen i als seus familiars.

Els seguidors d'Ana Obregón donen suport i agraeixen el seu missatge

La publicació d'Ana Obregón ja compta amb més de 120.000 'm'agrada' i són moltes les persones que han donat suport a les paraules de l'actriu i han agraït la seva valentia per compartir aquest missatge. «Tota la raó. Cal seguir lluitant i invertint per aturar aquesta maleïda malaltia i poder salvar la vida de tantíssimes persones al nostre país. Moltes gràcies per donar visibilitat i veu a aquesta lluita. Molts ànims», ha escrit una usuària.

«Ja veus, quin desastre. En fer-te una mamografia triguen entre 6 i 12 mesos i ara amb la Covid ja ni et truquen. Els que no tenim recursos per a un metge privat podem morir-nos tranquils», han estat les paraules d'una altra persona. «Gràcies, Ana per no tenir por i dir tanta veritat. La teva lluita pot salvar moltes vides. El teu nen estaria feliç de veure que res va ser en va».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.