La presentadora Ana Rosa Quintana amb vestit blau mirant a càmera.

Ana Rosa esclata en directe pels fets a Catalunya amb la policia: «Al·lucinant»

La periodista denuncia que els cos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional no pugui ser vacunat, a diferència dels Mossos d'Esquadra

Un cop més, la coneguda periodista i presentadora de Telecinco, Ana Rosa Quintana, no s'ha tallat ni un pèl en mostrar la seva opinió. La periodista ha volgut parlar sobre els fets ocorreguts a Catalunya amb la campanya de vacunació als Mossos d'Esquadra.

Ana Rosa Quintana critica el discurs de Miquel Iceta

El govern de Catalunya ha vacunat un 80% del cos dels Mossos d'Esquadra davant el 15% de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, unes dades que han aixecat moltes sospites entre la ciutadania. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha trigat a demanar explicacions a la Conselleria de Salut de la Generalitat després de la paralització del pla de vacunació als agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Ana Rosa ha analitzat en directe la resposta del ministre de Política Territorial i Funció Política i s'ha mostrat totalment indignada. «Al·lucinant, és al·lucinant!», ha afirmat la periodista. «Quin poca vergonya! És l'equivalent en termes d'uniforme de racisme, en funció de l'uniforme hi ha un problema tècnic... », ha denunciat Ana Rosa. 


Amb tot això, la Generalitat ha explicat que la vacunació s'ha paralitzat per problemes tècnics, una excusa que sembla no ser acceptada per la ciutadania, que no entén les diferències entre els agents vacunats dels Mossos i els de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Per tant, Miquel Iceta s'ha vist obligat a compareixer i aclarir que l'Executiu nacional es farà càrrec de la vacunació dels agents que encara no han rebut la seva dosi.

Ana Rosa ha afirmat que és «injustificable» que només hi hagi errors tècnics per vacunar policies i guàrdies civils, però no als Mossos. També ha volgut parlar sobre la resposta d'Iceta, i ha manifestat que «l'explicació d'ahir em sembla poc seriosa per a una sessió parlamentària».

D'altra banda, la col·laboradora Esther Palomera ha afegit que es va quedar perplexa després de conèixer la notícia i que, igualment, s'ha quedat amb ganes de saber quin és aquest suposat problema tècnic. «És com dir, vacunarem a tothom menys als pèl-rojos. L'explicació em sembla dramàtica»,ha fet broma Ana Rosa Quintana.

Situació actual de la Covid-19 a Espanya

Després de rebre el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament, la dosi de la farmacèutica Janssen ha començat a ser administrada a Espanya. Tal com exposa l'informe de vacunació del Ministeri de Sanitat, un total de 2.401 ciutadans ja han rebut la seva dosi.

D'altra banda, la Comissió Europea, que fa tot el possible per erradicar l'expansió d'aquest virus, ha anunciat un pròxim contracte amb Pfizer i BioNTech per rebre 1.800 milions de dosi entre 2022 i 2023.

Actualment, la incidència acumulada continua incrementant lleugerament posicionant-se en els 235,51 casos per cada 100.000 habitants, gairebé cinc punts més respecte a la jornada anterior, que reflectia 230,95. Aquesta situació és més preocupant en algunes regions del país com al País Basc, amb una incidència de 523,48; Navarra, amb 400,79 contagis registrats per 100.000 habitants; o a la capital madrilenya, on aquesta xifra s'incrementa fins als 398,27 punts.