La presentadora Ana Rosa Quintana amb vestit blau mirant a càmera.

La pregunta íntima d'Ana Rosa a una ministra: «A quina hora?»

La presentadora de Telecinco ha fet ús de la seva habitual espontaneïtat

No és la primera vegada, ni serà l'última, que Ana Rosa Quintana crida l'atenció amb alguna de les seves preguntes. Una de les característiques més particulars de la presentadora és l'espontaneïtat.

I aquest divendres, 4 de juny, ha fet gala d'ella. Ha sigut durant una entrevista a la ministra Teresa Ribera, titular de Transició Ecològica i també vicepresidenta quarta del govern central.

Quintana fa servir un to distès en la seva entrevista amb la vicepresidenta Ribera

La vicepresidenta Ribera ha estat, sens dubte, una de les cares protagonistes de la setmana. El canvi en la factura de la llum, que representa una pujada en les hores punta —les de més consum— depèn directament del seu ministeri.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Com és lògic, gran part de l'entrevista que li ha fet Ana Rosa Quintana a Telecinco ha versat sobre aquesta qüestió. Després d'una conversa en to més formal, Quintana ha passat a un to distès.

«A quina hora posa vostè la rentadora?», ha preguntat la presentadora. Hàbilment, Teresa Ribera ha respost que ho fa a primera hora del matí. I és que segons confessa, inicia la seva jornada molt aviat.

«Jo em llevo molt d'hora, em passa com a vostè, així que la poso de bon matí també des de fa molt», ha dit la vicepresidenta. Alhora, també ha explicat que disposava ja d'una tarifa de discriminació horària.

D'aquesta manera, s'ha sumat a l'espontaneïtat de Quintana. I, a més, ho ha fet afegint: «I el rentaplats el poso després de sopar». Després de veure que Teresa Ribera s'adaptava a la conversa i no tenia problema a usar un to més informal, Ana Rosa ha seguit preguntant.

Així, ha volgut saber qui planxa a casa seva. «En això tinc poc marge i ve una persona a ajudar a casa», ha confessat, afegint que «planxa en hora punta».

Després d'això, Ana Rosa Quintana i Teresa Ribera han passat a comentar fins i tot els 'memes' que han circulat en els darrers dies sobre l'electricitat.

La vicepresidenta quarta ha admès que «de tant en tant surten aquests punts d'humor». A més, ha dit que «el 'meme' del llit i la rentadora és divertit i els de l'arruga és bella tenen la seva gràcia».

Teresa Ribera, una peça fonamental del govern de Pedro Sánchez

Nascuda a Madrid ara fa 52 anys, Teresa Ribera és un dels noms fonamentals del govern de Sánchez per la importància del seu ministeri. L'àmbit de la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic són fonamentals en els objectius del gabinet de coalició.

Això va provocar que, amb la formació del govern, Ribera fos situada al rang d'una de les vicepresidències, en un gest que servia per donar relleu a la seva cartera.

La seva trajectòria política ve de lluny. I és que durant el segon mandat de José Luis Rodríguez Zapatero, Ribera va ser la secretària d'Estat del Canvi Climàtic.

Després de deixar la segona fila d'aquell govern, va ser nomenada directora de l'Institut de Desenvolupament Sostenible i Relacions Internacionals amb seu a París.

Però no va ser fins a 2018, amb el retorn del PSOE a la Moncloa, quan Pedro Sánchez va recuperar el seu nom. El llavors nou president del govern espanyol volia que ocupés el ministeri per a la Transició Ecològica. 

Ribera havia conegut a Sánchez el 2015, quan va accedir a la secretaria general del PSOE i el va ajudar, com a experta, a elaborar el seu programa en ecologia.

Ara, anys després, Teresa Ribera està consolidada en el govern com a vicepresidenta i s'ha convertit en la dona de màxima confiança de Pedro Sánchez. Avui, a més, ha estat capaç de mostrar davant tot Espanya el seu sentit de l'humor.