Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco

El 'fracàs' d'Ana Rosa a Telecinco: «No vol anar al seu programa»

Molts dels polítics d'Espanya han passat pel seu programa, però hi ha un especialment evitar trepitjar-lo

'El programa de Ana Rosa' és un dels formats matinals de més èxit a la televisió, i a més, un dels que segueix dia a dia l'evolució de la pandèmia del coronavirus des que es desencadenés el març passat. Pel seu plató han passat nombrosos polítics de tots els colors, des de Santiago Abascal a Pablo Iglesias, i sembla que cap se li resisteix a la presentadora Ana Rosa Quintana. Cap menys un, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, qui es nega a trepitjar el seu programa.

 

Segons revela 'El Confidencial', el programa de Telecinco ha convidat en nombroses ocasions al ministre, i de fet el segueix convidant cada setmana, però ell ha declinat sempre la invitació. No obstant això, no ha tingut problema en passar pels altres programes de la competència, com són 'Espejo Público' a Antena 3, 'La hora de la 1' a TVE, 'Al Rojo Vivo' a La Sexta, o '120 minutos' a Telemadrid.

 

Aquesta situació es torna encara més intrigant quan al seu plató han estat entrevistats diversos dels ministres del seu mateix Govern, com són Carmen Calvo, Nadia Calviño, ministra d'Afers Econòmics; Margarita Robles, ministra de Defensa; María Jesús Montero, ministra d'Hisenda; Fernando Grande-Marlaska, ministre d'Interior, i altres com Isabel Celaá, Yolanda Díaz, Reyes Maroto, Pedro Duque o Jose Luis Escrivà, tots ministres de l'Executiu actual, que no han tingut problemes en seure davant de la presentadora. Llavors, què impedeix al ministre acudir a aquest programa? Per què ho evita?

Ana Rosa, especialment dura contra Illa

Des de l'inici de la pandèmia, la presentadora Ana Rosa Quintana s'ha mostrat molt crítica amb el Govern de Sánchez, i especialment amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Per exemple, es va acarnissar especialment amb ell quan es va decretar l'Estat d'Alarma només a Madrid, i ho va criticar esgrimint que Illa semblava estar«obsessionat»amb Madrid. «Que Madrid sigui l'únic lloc que ha tingut estat d'alarma és, si més no, cridaner»,assenyalava en el seu moment la presentadora.

 

«No dic que no calgués fer-ho (referint-se a l'Estat d'alarma a Madrid), però no es pot fer només a Madrid. Illa està obsessionat amb Madrid», reiterava, queixant-se que s'havia fet un 'vestit a mida' per a Madrid.

 

 

També va carregar contra el ministre per les xifres delcoronavirus«Unes xifres de contagis i morts que el ministre de Sanitat va utilitzar per decretar l'estat d'alarma amb números de feia cinc dies. És a dir, anunciant un confinament mirant a una altra banda, amb les xifres sense actualitzar», es va queixar la presentadora, que és coneguda per no callar-se cap ni una.

 

Ana RosaQuintana, a principis de setembre, va brodar els últims atacs a la premsa per part dels polítics, i els va instar a donar la cara i seure davant d'aquests professionals per donar explicacions: «En aquests temps d'assenyalament a la premsa, per explicar les veritats, vull acabar amb les paraules d'un altre mestre, un professor d'història cordovès que deia que 'un polític mai ha de molestar-se per les preguntes d'un periodista, perquè són una oportunitat d'or per explicar-se'», va reclamar llavors.

 

Així i tot, sembla que el ministreSalvador Illano està per la labor de donar explicacions, i de moment declina ser entrevistat per una de les presentadores que més l'ha criticat. Veurem si canvia d'opinió en el futur.