Ana Rosa Quintana i el seu marit

Ana Rosa Quintana i la imatge del seu marit que no ensenya a ningú

Ana Rosa Quintana censura al seu programa una situació judicial que afecta directament al seu marit Juan Muñoz

Dimecres passat 13 d'octubre, es va celebrar el judici contra el marit d'Ana Rosa Quintana pel cas Villarejo. La presentadora, com és habitual en ella, ha omès aquesta informació en el seu programa, però les xarxes socials s'han encarregat de fer-ho públic.

El programa matutí de la cadena de Fuencarral és un dels que més audiència té en aquesta franja horària. Molts es decanten per aquesta opció per estar informats o entretinguts durant les primeres hores del dia.

Tot i això, hi ha un detall de què tothom és conscient i pel que rep nombroses crítiques. L'espai tendeix a ometre algunes informacions d'actualitat que involucren directament a la periodista.

Han estat moltes les vegades en què s'ha censurat determinades informacions motivades per la negativa d'ella. Aquesta setmana s'ha produït, de nou, una omissió informativa sobre una notícia de plena actualitat i interès públic.

Gairebé tres anys després que es destapés el cas Villarejo, el marit d'Ana Rosa, Juan Muñoz, ha rebut la sentència condemnatòria. La informació ha estat oferta per molts mitjans i les xarxes socials, però no s'ha esmentat en el seu programa.

Ana Rosa censura la sentència contra el seu marit

La trama del cas Villarejo s'ha convertit en un dels veritables maldecaps per a la presentadora. Des que la bomba va esclatar el 31 de juliol de 2018, totes les informacions apunten a una possible intermediació d'ella per ajudar-lo.

Després de conèixer-se la notícia, el tema no ha estat tractat ni debatut al plató del programa presentat per ella. De fet, no es fa cap mena de menció a la trama que pot portar-li al seu marit problemes amb la justícia.

Aquest dimecres, Juan Muñoz va seure al banc dels acusats de l'Audiència Nacional a l'espera de la decisió del jutge. El marit de la periodista estava acusat d'extorsió i implicació a l'esmentada trama.

L'acusació respon a un episodi en el qual, suposadament, la seva dona va mitjançar i va fer un encàrrec a Villarejo per extorsionar un exsoci. L'objectiu era captar en vídeo el moment en què la víctima consumeix substàncies prohibides amb dues dones de companyia. La motivació d'aquest fet era aconseguir saldar un deute que tenia l'afectat.

El 2018, 'El Programa de Ana Rosa' no va fer cap menció ni es va fer ressò de les informacions. Aquesta actitud s'ha replicat aquesta setmana, després de conèixer la informació, l'espai ha decidit censurar qualsevol mena de detall del judici o la sentència.

Tot i això, el vídeo del moment en què s'ha emès la sentència ha inundat les xarxes i molts han volgut compartir-lo.

En les imatges s'aprecia al condemnat i de fons la veu de la jutgessa dictant sentència. Més de set anys de presó, amb una multa de 100 euros mensuals durant 20 mesos, per cada un dels delictes pels quals ha estat condemnat.

La sentència ha estat rebuda amb mala cara de la presentadora, la qual va començar l'emissió del seu programa notablement cap avall. La notícia ha estat envoltada per altres temes propis del programa i s'ha evitat, en tot moment, fa algun tipus de menció.

Sens dubte, aquesta ordre s'ha traslladat a la resta de formats, els quals no han volgut abordar el tema. La situació evidencia una falta de transparència per part d'aquest espai a no voler abordar el tema en qüestió.

Amb total seguretat, Ana Rosa Quintana estigui molt afectada i no vulgui que la seva situació personal influeixi en el seu treball. Els mitjans de comunicació han d'emetre tota la informació, encara que això vagi en contra dels mateixos treballadors.