Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco

Ana Rosa Quintana es queda muda: «Només podia moure els ulls»

Yolanda Cano, infermera de l'hospital Costa del Sol de Màlaga, ha explicat que ha estat en coma per la Covid-19

Ja fa un any que els sanitaris lluiten a primera línia contra la Covid-19. De fet, molts d'ells han estat contagiats i les seves vides han perillat. Aquest és el cas de Yolanda Cano, auxiliar d'infermeria de l'hospital Costa del Sol de Màlaga, que ha estat dues setmanes a l'UCI. 

«Voldria donar les gràcies a tot l'hospital, a la gent de l'UCI que m'ha salvat la vida, als rehabilitadors que són els que m'han ajudat a tornar a caminar, a les dues plantes en les quals he estat i a la meva família», ha manifestat Yolanda Cano en el programa d'Ana Rosa Quintana

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La colpidora història de Yolanda Cano, infermera que ha estat una setmana en coma

Amb tot això, Yolanda Cano ha decidit parlar amb la periodista per explicar-li com ha viscut la malaltia a l'hospital Costa del Sol: «He estat molt malalta. L'equip de l'UCI m'ha salvat la vida, soc aquí gràcies al seu treball».

L'auxiliar d'infermeria ha confessat que no esperava patir tant amb la Covid-19. «El malestar que tenia era similar a un refredat. Vaig ingressar, em van deixar a crítics i saturava a un 70%». Bé és veritat que Yolanda no ha estat realment conscient de la situació: «La primera setmana vaig estar sedada, em van posar boca avall i l'altra setmana vaig estar semiconscient».


«Que es cuidin molt i que no s'ho prenguin de broma, perquè és molt seriós»

En relació amb les seqüeles que li ha deixat la Covid, Yolanda afirma que «quan vaig despertar a l'UCI l'única cosa que movia eren els ulls, vaig espantar-me molt perquè pensava que em quedaria així. Ara mateix estic en procés de rehabilitació i ja he començat a caminar amb el caminador, moc les mans, la mà dreta la tinc adormida i faig moviments molt lleus. He començat a menjar sola, però serà un camí molt dur».

Finalment, l'auxiliar d'infermeria ha enviat un missatge a tota l'audiència per crear consciència: «Això pot passar-li a qualsevol persona de qualsevol edat, en qualsevol moment i en qualsevol lloc. Que es cuidin molt i que no s'ho prenguin de broma perquè és molt seriós. De ser una persona totalment activa i normal a veure't en un llit sense poder moure ni un dit», ha sentenciat.

Sanitaris denuncien la gestió del Govern

Per altra banda, els sanitaris continuen denunciant la gestió del Govern amb el pla de vacunació. En el cas de la Comunitat de Madrid, els sanitaris estan molt indignats perquè Ignacio Aguado ha anunciat que a partir de l'1 de març es començarà a vacunar a les persones majors de 80 anys en tots els hospitals. Tot i això, Antonio Zapatero ha desmentit les paraules d'Aguado i ha avançat que es vacunarà en els centres d'Atenció Primària. 

«En els centres de salut no hem rebut el material i no estem organitzats. La notícia ens l'hem trobat publicada en els mitjans de comunicació», denuncia Víctor Jiménez, vicepresident de l'Associació Madrilenya d'Infermers (AME), que alerta que una errònia planificació podria provocar la pèrdua de milers de dosis.

«No tenim xeringues d'1 mm, que són necessàries per no perdre dosis. Podem trobar-nos amb el mateix problema que ja vam tenir en el procés de vacunació en residències. No arriben les vacunes ni el material, i s'ha de seguir atenent a la resta de pacients que arriben als centres de salut», lamenta.