Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb un 'blazer' vermell

Ana Rosa Quintana rep un gran cop hores abans de Nadal

Ana Rosa Quintana parla en directe

Son molts els professionals que passen pel programa d'Ana Rosa Quintana al cap de la setmana. Ara, amb motiu del Nadal, les mascaretes, les grips i les malalties que hi ha hagut, Ana Rosa ha contactat en directe amb el metge César Carballo. Especialista amb qui ja va connectar l'any passat sobre aquestes dates per conèixer la situació que vivien les UCI.

Una vegada més, Ana Rosa li ha preguntat tots els dubtes i recomanacions de cara a aquestes dates especials en què s'ajuntarà molta gent per primera vegada en dos anys.

Ana Rosa Quintana, molt atenta al que diu el metge

César Carballo ha començat parlant d'un nou terme: «la tripledèmia» que engloba el coronavirus, la grip i la bronquiolitis. Per això, les urgències estan saturades, així ha dit que serà «un hivern molt dur perquè tenim molts casos d'infeccions respiratòries que l'any passat no teníem. Estem duplicant les taxes d'infeccions respiratòries que no vam tenir l'any passat».

Amb aquest nou terme, el metge alertava Ana Rosa i tot el seu equip que hi ha noves infeccions respiratòries que estan omplint llits i consultes d'hospitals. «L'any passat no hi va haver taxa epidèmica de grip i virus respiratoris», va explicar l'especialista referint-se a l'ús de les mascaretes a interiors.

Cesar Caballero al programa de Ana Rosa
Ana Rosa Quintana va parlar amb el metge en directe i va alertar sobre la situació als hospitals | TELECINCO

És per això que, segons la seva opinió «vam patir el que veníem patint abans del 2020, però agreujat perquè aquests últims dos anys no havíem tingut escaig de grip».

Opinió que Ana Rosa Quintana va voler rebatre amb un altre argument. « Està molt bé això de la mascareta en concentracions, però l'altre dia llegia un pneumòleg que deia que no generem anticossos per haver estat tan protegits amb les mascaretes. Així que té els seus pros i contres», li va dir sota la seva opinió.

Opinió que César va respectar perquè «evidentment, sobretot en nens petits ho estem veient amb la bronquiolitis. No s'han enfrontat a virus respiratoris perquè en els dos darrers anys no hi ha hagut i tampoc hi ha hagut una taxa de grip alta. I és veritat que els nens, menors de dos anys sobretot, ho estan patint més».

Ana Rosa Quintana
Ana Rosa Quintana atén les paraules de reflexió del metge | TELECINCO

Per això, segons el metge, caldria fer un estudi per veure què és millor, si l'ús de les mascaretes o generar anticossos, com diu Ana Rosa. «Cal veure si hagués estat millor no tenir aquests pics com va ser l'any passat i l'anterior. O enfrontar-se al que patim a tots els hiverns, que és el que està passant ara».

El metge alerta l'equip d'Ana Rosa i els espectadors sobre com estarà urgències aquest hivern

Ell ho té clar: «Haver mantingut les mascaretes una mica probablement ens hagués evitat el que sempre diem, aplanar la corba. Malauradament, els serveis d'urgències tindrem quatre, cinc, sis o fins i tot vuit setmanes molt dures. Se'n va a veure un col·lapse de les urgències i ho patirem les pròximes quatre i vuit setmanes», va alertar tota l'audiència i Ana Rosa Quintana.

César també és conscient de tot el que ha passat aquests mesos amb l'atenció primària a Espanya i ell assegura que caldrà estudiar on és l'error. «El món sanitari està revolucionat aquests mesos i cal veure què ha passat, en què hem fallat i per què hi ha molts metges que s'estan anant fora d'Espanya. Cal veure per què passa això i per què no trobem metges ara mateix per a l'atenció primària».

Segons ell, «cal fer una anàlisi crítica del que està passant al nostre sistema sanitari a nivell nacional».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp