Primer pla d'Ana Rosa Quintana amb posat seriós

Ana Rosa es trenca a casa: «No acceptem la mort»

Des de casa, Ana Rosa Quintana, com tots els seus companys d'El programa de AR', s'ha emocionat amb les paraules d'una convidada

Ana Rosa fa setmanes que no és a 'El programa de AR', ja que està seguint un tractament per curar-se d'un càncer de mama que fa unes setmanes li va ser detectat. Tot i això, com ja va anunciar que faria, segueix sempre l'esmentat espai matinal, i precisament per aquest motiu, aquest divendres es va emocionar des de casa, com a molts dels integrants de l'equip.

Paz Padilla  va posar les emocions a flor de pell al plató del programa, on va venir a parlar de la seva experiència viscuda per la mort del seu marit, Antonio Juan Vidal. El programa va entrevistar Paz, que va venir disposada a parlar sense embuts del que escriu al seu llibre 'L'humor de la meva vida', on narra l'experiència de la pèrdua del seu marit amb tristesa i dolor, però també humor.

Paz Padilla parla de la seva tràgica vivència

Patricia Pardo va afrontar l'entrevista amb sensibilitat. Va destacar de Paz Padilla la dificultat de parlar d'humor en una situació «tan complicada i tan dura», a la qual cosa Padilla va respondre que l'humor és «la meva eina, la meva energia, que em treu la por i que fa que existeixi l'aquí i l'ara». «La vida és això, aquí i ara, perquè si penses en el passat et deprimeixes perquè veus el que ja has perdut», insistia l'actriu i presentadora.

D'altra banda, segons Padilla, «si penses en el futur, et provoca ansietat, perquè no saps què passarà». Aleshores, insistia, «l'aquí i l'ara és el que et dóna la felicitat, i això és el que mostro al llibre». «Tota la situació que jo vaig viure, acompanyant Antonio, acceptant la seva mort i la de la meva mare em van fer valorar l'aquí i ara. Ser aquí amb vosaltres em fa feliç, i és el que em dóna forces per seguir endavant», va concloure Padilla.

Primer pla de Paz Padilla somrient

Paz Padilla va parlar del pitjor moment de la seva vida | GTRES

En aquest punt, l'entrevistada va voler centrar-se a explicar el llibre, amb el qual està aconseguint un èxit enorme. Va exposar que el llibre no és d'autoajuda, sinó «un de la meva experiència i d'amor, perquè la meva història d'amor s'explica tant amb la meva mare com amb Antonio». A més, segons Padilla, el llibre també «és de fortalesa, d'acceptar que el meu marit es moriria. Pots trigar més o menys a acceptar-ho, però cal treballar la impermanència, saber que tot canvia i que aquí estarem un temps curt».

Paz Padilla va portar l'emoció al plató

Parlar d'acceptar, va fer que Patrícia prengués la paraula per reflexionar que «no acceptem la mort». Davant d'això, la gaditana va respondre que el motiu d'aquest fet és que «vivim en una societat on hem d'estar divins, ser maquíssims, tenir diners, tenir èxit... i no veiem la mort, sembla que no existeix». Però «existeix, i si no hi penses, quan arriba, que arribarà, tant la teva com la dels teus éssers estimats, és fatal», va tancar la presentadora.

Padilla va reconèixer que quan va oferir l'entrevista al 'Deluxe' després de la mort del meu marit «sabia que la gent esperava veure una vídua enfonsada i destrossada, una dona que diria que la vida és un fàstic i que no entenia per què li havia passat això a ell». Però així, l'endemà, «a les xarxes la gent va lloar la meva manera d'afrontar-ho».

Padilla va destacar, per a qui no la comprengui, que volia «entendre què succeïa i comprendre que tots morirem». Així, Padilla va assegurar que «cal acceptar la mort i que cal viure-la de la millor manera perquè el teu entorn pateixi tan poc com sigui possible i perquè tinguis menys seqüeles». Més sincera que mai, Padilla va destacar que ha optat per viure, argumentant que «he viscut amb ell, li dono tot l'amor del món i l'acompanyo, però he de continuar vivint».

Paz Padilla en una presentació de teatre a Madrid
Paz Padilla prefereix centrar-se en les coses bones que ha viscut amb Antonio i seguir endavant | GTRES

Per això, ella mateixa va assegurar que feia el llibre amb la intenció d'ajudar a persones que ho necessiten, que «mai han pensat en la mort i no saben com enfrontar-s'hi» Davant d'aquesta fermesa, Patricia Pardo i els espectadors van voler saber si mai no s'enfonsava, a la qual cosa va respondre que plora cada dia. Tanmateix, per a ella, plorar «no vol dir no viure, plorar és recordar amb amor, jo el recordo i penso que vaig ser feliç».

Padilla va reconèixer que «no em puc quedar ancorada en el passat, ja que tinc una filla i el millor llegat que li puc deixar és la superació i les ganes de viure». De fet, en aquest sentit, Padilla va reconèixer que protagonitzar, juntament amb Carlos Sobera, les Campanades amb Carlos Sobera és un repte que important que tancarà «un any molt especial».

Primer pla de Carlos Sobera en un photocal
Paz Padilla aquest any farà les Campanades amb Carlos Sobera | GTRES

Sense deixar de parlar de la nit de Cap d'Any, Padilla va recordar l'última vegada que la va viure amb Antonio, que ja estava malalt. Aquell moment en què prenien el raïm i es van abraçar, tal com explicava, «va ser preciós». Sobre aquest moment, va reflexionar que «els records són moments viscuts i aquests no te'ls treu ningú. Per tant, prefereixo haver-ho viscut que no viure-ho. La gent es pensa que recordar és dolor i no és així».

Pau envia un missatge a Ana Rosa

Des que Ana Rosa Quintana va emmalaltir, el programa sempre acaba amb un missatge de suport cap a ella. En l'ocasió del programa en què es va entrevistar a Padilla, se li ha donat l'oportunitat d'enviar un missatge a Ana Rosa. Dirigint-se-li, li ha dit que ella ha treballat «la impermanència, és a dir, que res no és important, només l'amor dels que t'envolten i l'amor que tu dones».

Així, Padilla va tancar que «si tu vius cada segon de la teva vida envoltada d'amor, no tindràs por de la vida i llavors tot serà un regal. T'estimo». Tot plegat, les paraules van emocionar Patricia Pardo i els altres col·laboradors, i segur que també l'Anna des de casa seva.