Ana Rosa Quintana al seu programa de Telecinco

Ana Rosa, sorpresa en directe: dures declaracions al seu programa

El testimoni desesperat d'un empresari emociona la presentadora durant la seva entrevista

El sector que més està patint la crisi pel coronavirus és, sens dubte, l'hostaleria. Les últimes restriccions dirigides a frenar l'expansió de virus, han afectat de ple a bars i restaurants, els quals es troben ja molt tocats després del primer estat d'alarma del passat mes de març. 

Molts negocis no han pogut seguir amb la seva activitat i han hagut de prendre la dràstica decisió d'abaixar la persiana. Però aquesta crisi té molts més damnificats. Autònoms d'altres activitats que també demanen ajuda davant el que els ve a sobre.

Tal és el cas de Julio García, un empresari que té una empresa familiar d'autobusos i que ha estat entrevistat a 'El programa de Ana Rosa' on ha posat en relleu el greu problema econòmic pel qual està passant a conseqüència de la crisi epidemiològica. No és la primera vegada que Julio surt a la televisió explicant el que li està passant, i és que el dimarts també va ser entrevistat a Telemadrid i el seu testimoni va arribar a commocionar tal com ho ha fet de nou en Ana Rosa.

El transport escolar i de turistes per carretera és l'activitat fonamental d'aquest autònom que ha vist reduït el seu treball de manera alarmant a conseqüència de les restriccions de mobilitat. Amb la pandèmia ja no es fan excursions escolars ni d'adults, i el seu negoci corre més perill que mai. Ara mateix Julio té tan sols 5 autobusos circulant dels 14 que té a l'empresa. Una situació que l'aboca al pitjor dels escenaris: l'acomiadament d'alguns treballadors, entre els quals es troben part de la seva família, i decretar la fallida del negoci si la cosa no millora.

Per a aquest autònom és de vital importància que pugui mantenir el negoci a la superfície, ja que depenen els seus germans, socis del negoci, un cunyat i fins i tot la seva pròpia filla i el seu gende depenen d'ell. Tancar, suposaria la ruïna de tots.

Ana Rosa s'emociona amb el testimoni de Julio

Julio García no pot més. La situació és insostenible i el futur, tan seu com el de la seva família, és molt negre. Per això l'empresari feia una crida a Govern perquè els doni un cop de mà als autònoms paralitzant el pagament d'impostos: «L'impost de societats, l'impost d'activitats econòmiques, el de tracció mecànica, cal seguir pagant la Seguretat Social dels ERTOs, el mes passat vam pagar 400 euros, d'on traiem aquests diners?» ha lamentat.

La desesperació era palpable en la narració de Julio que no ha pogut evitar les llàgrimes a l'ésser conscient de què suposaria el tancament de l'empresa: «Si jo m'arruïno en el meu negoci, ja no sé on aniré perquè tinc 60 anys. L'única cosa que he fet en tota la meva vida és conduir autobusos, portar gent per tot Europa» deia emocionat.

«Un 'tio' de cap a peus amb 60 anys plorant a llàgrima viva. ¿Hem de fer pena perquè la gent ens faci cas? Som patètics. Això és el que ven que una persona plori perquè s'arruïna» exclamava després que en la seva entrevista després de la manifestació pels drets dels treballadors del seu sector tan sols fossin destacables les seves llàgrimes i no la lluita de tots.

El testimoni de Julio García ha commogut la mateixa Ana Rosa Quintana, qui no ha pogut evitar emocionar-se davant la desesperació de l'empresari. La presentadora ha intentat animar-lo dient-li que ell no fa pena i que, com ell, hi ha molta gent que ho està passant malament per la situació que estem vivint. «Hi haurà moltes persones plorant a les nits, quan vagin a dormir als seus fills i no sàpiguen si el mes que ve tindran feina o no».