Muntatge Andrea Janeiro i Belén Esteban

Andrea Janeiro ja té instruccions per a l'enterrament de la seva mare Belén

Andrea Janeiro ha vist a Telecinco el que la seva mare vol que faci quan ja no hi sigui

Andrea Janeiro viu les tardes amb inquietud. Sap que a partir de les cinc, siguin tres o quatre dies a la setmana, la seva mare participa a 'Sálvame' i hi pot passar de tot.

Estranya ha de ser la tarda en què no li arribin notificacions al mòbil per alguna cosa que hagi succeït a Telecinco, per alguna notícia o comentari a les xarxes. Així doncs, Andrea suporta com pot aquesta situació.

Actualment, es troba a Anglaterra intentant viure com una persona normal i anònima, però la processó va per dins. I ara l'última cosa que li ha arribat, i pel que s'ha donat un bon ensurt, fa referència a la mort de la seva mare, Belén Esteban.

No ha transcendit si Andrea Janeiro i la seva mare han parlat mai del moment de la mort de la col·laboradora. És més, potser la de Paracuellos li hagi dit a la seva filla què vol que faci en el moment que ella ja no hi sigui.

En qualsevol cas, i perquè no quedin dubtes, Belén ho ha volgut explicar en directe. Els seus companys de plató han al·lucinat amb el pensat que ho té tot pel dia de la seva mort. També els ha sorprès alguna de les peticions per a un dia tan tristament especial.

Les indicacions que Andrea Janeiro ha rebut de la seva mare

Tot començava amb una de les surrealistes recreacions de Belén Esteban. Es va voler posar a la pell de Rocío Jurado i en què devia pensar 'la més gran' a l'hora de repartir l'herència entre els seus tres fills.

Belén afirmava que «el dia que jo me'n vagi, la meva filla per què ha de tenir els meus germans o la meva família...?». Tot seguit, van interrompre-la, com és habitual al programa, però volia dir que la seva filla no ha de fer-se càrrec de compromisos familiars que ella hagi adquirit en vida.

Jorge Javier Vázquez va veure un filó a la conversa i va donar el joc pel qual li paguen la milionada anual que cobra. «Tant de bo sigui tard, Belén... perquè... Tu no te'n vols anar, no?», li va deixar anar a la rossa.

Imatge de Kiko Matamoros amb Belén Esteban a 'Sálvame'.
Kiko Matamoros i Belén són ara bons amics i ho demostren a 'Sálvame'| TELECINCO

«No, jo no em vull morir! Jo he nascut aquí per ser feliç i per viure», resposta a la qual el públic va aplaudir. D'altra banda, Lydia Lozano intentava seguir, però Jorge Javier a la seva.

«Belén, tu no te'n vagis mai eh...». I ella, seguint el tema també: «Tant de bo, però tampoc vull arribar a molt vella com a la pel·lícula de Brad Pitt, que morien tots i ell seguia gran...».

Belén va explicar que «vull arribar a 102 anys», va reconèixer mig de broma, mig de debò. Jorge li va preguntar també per la cançó que Belén voldria que sonés el dia de la seva mort i no s'ho va pensar dues vegades.

«'One more time'», va dir la de Paracuellos amb el seu particular anglès. «I no vull que plorin», demanava com a petició.

Ja posats en marxa, Kiko Matamoros també va voler donar la seva opinió. «Si et mors amb 102 anys i com ets de pesada, no plorarà ningú». Belén no es va enfadar i es va prendre el comentari de Kiko amb humor i demostrant rialles còmplices amb ell.

Andrea Janeiro, feliç amb el canvi de vida

Andrea Janeiro ha vist com l'actitud vital de la seva mare ha patit un abans i un després al moment més decisiu de la seva filla. Andrea sap que el pas de Belén per una clínica de desintoxicació va ser fonamental perquè valorés molt més la seva vida i els seus éssers estimats.

Ara la col·laboradora de 'Sálvame' té ganes de viure, energia per dur a terme els seus projectes i esperança en el futur. La seva filla és el seu orgull més gran i la seva vida és més estable i ordenada que fa una dècada.

La seva vitalitat i la facilitat per parlar de la seva mort amb l'alegria i l'acceptació amb què ho ha fet al programa tranquil·litzen l'Andrea. Sap que, fins i tot a milers de quilòmetres de la seva mare, les coses aquí estan bé i Belén continua sent la reina de la festa televisiva cada tarda.