Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El productor de televisió Josep Maria Mainat

Angela Dobrowolski, exdona de Josep Maria Mainat, a presó

El jutjat penal número 1 de Barcelona ha condemnat l'exdona de Josep Maria Mainat, a dos anys i mig de presó

A hores d'ara tots coneixem el rocambolesc cas Mainat. Tot un seguit de successos que ens han acompanyat en els darrers anys. L'antic membre de 'La Trinca', va denunciar a la seva exdona, Angela Dobrowolski, perquè presumptament l'havia intentat assassinar enverinant-lo.

A partir d'aquí, aquesta història es va convertir en capítols i capítols d'un guió de cine negre i suspens que ni el mateix Alfred Hitchcock hagués pogut imaginar.

El jutjat penal número 1 de Barcelona ha condemnat l'exdona del productor televisiu Josep Maria Mainat, Angela Dobrowolski, a dos anys i mig de presó per cobrar 4.100 euros en xecs bancaris falsificats a nom d'ell l'agost del 2020. La magistrada l'ha condemnada també a 1.800 euros de multa.

Dobrowolski va intentar matar a Mainat

Mainat va recuperar els diners i no acusava a la seva exdona. Dobrowolski té dos altres judicis pendents per intentar matar Mainat mentre patia una baixada de sucre el juny del 2020 i per trencar l'ordre d'allunyament que li va imposar el jutjat arran d'aquest cas.

Segons la sentència, Dobrowolski va agafar un talonari de xecs bancaris del seu exmarit del domicili que havien compartit. Del seu puny i lletra va simular que Mainat entregava 1.200 euros a la seva cunyada, germana de l'acusada, amb data 6 d'agost del 2020 i amb la falsa signatura del productor televisiu.

L'endemà va anar a una oficina bancària i es va fer passar per la seva germana per poder cobrar el xec, mostrant el DNI d'aquesta i falsificant la seva signatura. Tres dies després, el 10 d'agost, va fer el mateix amb un altre xec de 2.900 euros, que va cobrar el 13 d'agost a la mateixa oficina i davant del mateix treballador.

L'exdona de Mainat va oferir durant el judici una versió exculpatòria nova, i va assegurar que en aquella època vivia al pis amb més gent que podrien haver tingut accés als xecs bancaris. Així, va admetre que els havia omplert ella, però era fruit d'un pacte verbal amb Mainat.

Va negar que ella cobrés els xecs i va dir que potser ho hauria fet algun dels ocupants de la casa en aquella època o treballadors de la família.

Josep Maria Mainat
Josep Maria Mainat i la seva exdona al judici. | EP

No es va reconèixer en les imatges

Dobrowolski tampoc es va reconèixer en les imatges de les càmeres de seguretat del banc, i Mainat, que inicialment sí que ho va fer, va tenir dubtes durant el judici, ja que la dona que apareixia a les imatges portava ulleres de sol, mascareta i perruca.

L'exmembre de la 'Trinca' també va negar que hagués autoritzat la seva exdona o excunyada a cobrar aquests diners. Els Mossos que van declarar van descartar que fos la cunyada de Mainat la que hagués cobrat els xecs perquè estava ingressada en unitat hospitalària psiquiàtrica.

D'aquesta manera, l'excunyada de Mainat tenia coartada en canvi, Dobrowolski no. D'aquesta manera, els Mossos van determinar que la manera de caminar de Dobrowolski i la dona de les imatges era gairebé idèntica. També els pèrits cal·lígrafs van concloure que la lletra dels xecs era de l'acusada.