Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Mónica Carrillo i Matías Prats, presentant l'informatiu del cap de setmana d'Antena 3

Vicente Vallés torna a fer-se viral per criticar el govern espanyol en ple directe

El periodista ha mostrat la seva incredulitat davant les paraules de la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya
Imatge de Mónica Carrillo i Matías Prats, presentant l'informatiu del cap de setmana d'Antena 3
Vicente Vallés assegura que el Govern vol vigilar els mitjans de comunicació | Antena 3

Vicente Vallés és un presentador d'informatius sense pèls a la llengua, ja que ha estat contínuament a l'ull de l'huracà pels seus polèmics atacs cap al Govern, especialment durant la pandèmia del coronavirus. L'actitud del presentador de notícies d'Antena 3 davant les càmeres ha provocat una divisió en els espectadors de la cadena. D'una banda, hi ha els que lloen a Vicente Vallés per mostrar-se crític i «desemmascarar» al Govern.

Però, d'altra banda, hi estan les persones que l'acusen de falta d'imparcialitat i de proporcionar informació esbiaixada i partidista. Sense anar més lluny, des d'Unidas Podemos han criticat en nombroses ocasions al presentador pels seus discursos en contra del partit morat i el Govern de coalició.

«En realitat, el que li passa a Vicente Vallés és simple i és el mateix que li passa a tota la dreta i la ultradreta: Li produeix granellada que les clavegueres no aconseguissin el seu objectiu i Unidas Podemos estigui en el govern. Hi té tot el dret, però que no ho digui als informatius», denunciava fa uns mesos al seu compte de Twitter el diputat morat, Pablo Echenique.

Vicente Vallés torna a mostrar el seu rebuig cap al Govern en directe

Vicente Vallés ha tornat a realitzar un contundent monòleg en el qual deixa entreveure el seu rebuig i mostra la seva incredulitat cap a la Comissió contra la Desinformació creada pel Govern per valorar que es considera una notícia falsa o un contingut fals censurable. Així, el periodista ha començat el seu discurs deixant clar la seva postura sobre a qui ha definit com el «Ministeri de la Veritat».

«Aquesta idea ha aixecat la sospita que el Govern, potser, podria voler controlar els mitjans de comunicació», diu Vallés abans de donar pas a les declaracions de la ministra d'Afers Estrangers, Arancha González Laya. La responsable del Govern ha explicat en què consistirà el nou departament, dirigit per Iván Redondo, i quina mena d'informació està disposat a combatre.

«Als ciutadans nord-americans se'ls ha demanat, o suggerit, que beure lleixiu és bo contra la COVID. Això és desinformació», explicava Arancha González Laya. Davant d'aquestes declaracions, Vicente Vallés ha ironitzat sobre la missió del nou departament creat pel Govern. «És a dir, Moncloa ha creat un Comitè perquè els ciutadans no ens deixem enganyar per algú que ens digui que el lleixiu cura el coronavirus», ha assenyalat el presentador.

Vicente Vallés assegura que el Govern vol vigilar els mitjans de comunicació

El presentador d'Antena 3 va començar un breu, però contundent discurs en el qual va explicar que fins al dia anterior el Govern havia assegurat que la vigilància se centraria en els rumors procedents de l'estranger. No obstant això, tal com va voler deixar clar Vicente Vallés, la ministra d'Afers Exteriors ja ha deixat clar els seus veritables plans pel que fa a la nova Comissió creada. «En cap cas el Govern va assenyalar que volgués controlar els mitjans de comunicació. Ara la ministra ha aclarit que sí. Els mitjans estan sota vigilància», sentenciava el periodista amb una gran contundència, i donava pas a les declaracions de la ministra.

«Es tracta de limitar que es puguin vehicular falsedats a través dels mitjans de comunicació que avui són els diaris, les ràdios, les televisions i les plataformes digitals que falsegen el debat públic, que manipulen a la nostra població i que poden crear un gran menyscapte a la nostra democràcia», explicava Arancha González Laya.

Per a Vicente Vallés les paraules de la ministra són més que suficients per mostrar la postura del Govern, i ha deixat clar el seu rebuig a un dels informatius més influents de la televisió a Espanya. «D'això es tracta, ha quedat clar», va rematar el presentador d'Antena 3 amb un gest molt seriós.