Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cantant Antonio Orozco en una imatge promocional de la seva actuació a Reus

La trista història d'Antonio Orozco: les 3 pèrdues que li han marcat la vida

El cantant català confessa com intenta superar els cops que li ha donat la vida

El cantant Antonio Orozco en una imatge promocional de la seva actuació a ReusAntonio Orozco confessa com intenta superar els cops que li ha donat la vida| Ajuntament de Reus

Durant els últims anys, Antonio Orozco està passant per una molt mala ratxa, en què ha perdut a tres persones claus en la seva vida: el seu productor, la mare del seu fill i el seu millor amic. Xavi Pérez, productor del cantant durant dues dècades, va morir d'un infart mentre tocava el piano. La seva exparella i mare del seu únic fill, Susana Prat, va perdre la vida després d'una dura malaltia i poques setmanes després moria el seu millor amic.

Amb 21 anys, el cantant espanyol també va patir la pèrdua del seu pare, quan va perdre la vida quan va caure d'una bastida mentre treballava. Així, Orozco es va fer càrrec de la seva mare i els seus dos germans. Ara, intenta mirar cap al futur amb nous objectius i el seu major suport, el seu fill Jan.

El seu fill Jan, la persona més important per a Orozco

El cantautor no ha tingut més remei que tirar cap endavant refugiant-se en el seu fill i en la música: «Han estat anys duríssims i com més treballava menys em recordava de tot. Vaig arribar a estar a la vora del col·lapse, de la bogeria, però va ser més pel nivell de treball que pel record», confessa a 'Icon' per a 'El País'.

Per a Orozco, el seu fill Jan, de 13 anys, és qui li aporta tota la força per viure. «Estic tot el dia amb ell, ara no em puc permetre estar molt temps fora. El meu nen està en un procés de canvi al·lucinant, s'està fent gran, i em necessita més que mai, així que no em desenganxo. En aquest moment està passant el més important en la seva vida».

El cantant català explica el significat del seu vuitè àlbum

Orozco ha trigat tres anys a treure el seu nou àlbum, 'Aviónica', el vuitè de la seva carrera. «Es diu així perquè és una filosofia molt bonica, la música i volar sempre han anat molt de la mà. L'aviònica és la ciència que permet que un avió se sostingui en vol, i per a mi l'aviònica és el públic que m'ha sostingut durant tot aquest temps. És la forma que tinc de dir gràcies, a més és una paraula que sona molt bonica».

El català es refereix així al seu fill, el seu major pilar a la vida: «A mi m'agradaria que no fes res i que es quedés a viure amb mi la resta de la seva vida, que no tingui xicota, lligar-lo a la pota del llit, poder fer-li petons i abraçades tot el dia, però això ja no passa. Ell té criteri propi des de fa molt de temps, intenta escoltar-me, però no li interessa el que li dic. Si li puc ajudar en alguna cosa, ho faré, però el normal serà que no vulgui la meva ajuda per a res».

Antonio Orozco opina de la situació pandèmica en què vivim

En temps de pandèmia, Antonio Orozco llança un missatge d'esperança i positivitat per aprendre a viure amb la incertesa: «Hi ha molta gent obstinada a fer veure que no està passant això que ens està passant. Però cada un dels dies d'aquests últims nou mesos són part de les nostres vides. Cal ser molt pràctic, pensar en demà no té sentit perquè no sabem el que passarà. El temps no s'atura i cal aprendre a viure amb una saludable incertesa», apunta el cantant.

A més, Orozco confessa l'avantatge que veu portar mascareta: «Amb la mascareta veig una cosa que em sembla increïble: que és impossible que algú et menteixi. No hi ha manera de perdre l'atenció, tot està en els ulls». Això sí, no vol treure ferro a la situació que vivim: «Tinc família passant la malaltia en condicions complicades i entenc el que és, però em nego a fer d'aquest present un passat. Aquest dia compta i demà també. Hem d'acostumar-nos i millor assumir-ho com més aviat millor», finalitza.