Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la princesa Elionor.

Anunci d'última hora de la princesa Elionor sobre Catalunya

L'hereva al tron té a l'agenda dos actes a Catalunya

La princesa Elionor serà a Catalunya aquest diumenge 3 de juliol. Segons fonts de la Casa Reial, l'hereva al tron espanyol té previst assistir a dos actes, acompanyada dels reis Felip VI i Letícia i la infanta Sofia. L'un, a Figueres (Alt Empordà) i l'altre, a la capital catalana.

Serà la primera vegada que Elionor visita de forma oficial la demarcació de Girona. I és que la princesa encara no havia pogut assistir a cap acte al territori, a conseqüència de la negativa de l'Ajuntament a cedir un espai per dur a terme la celebració del lliurament dels Premis de la Fundació Princesa de Girona.

La princesa Elionor parlant en un acte institucional
La princesa presidirà l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona 2022. | GTRES

Elionor visita Catalunya abans de tancar la seva agenda institucional

La princesa assistirà als actes de Figueres conjuntament amb la seva germana, la infanta Sofia. La Casa Reial ha escollit per la primera visita a Girona de la seva primogènita el Teatre Museu Dalí.

L'hereva al tron mantindrà una sessió de treball sobre els nous programes de la Fundació i una trobada amb joves participants. Posteriorment, està previst que també visiti el Museu.

L'endemà Elionor serà a Barcelona, on presidirà l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona. La princesa té l'obligació d'assistir i presidir aquest acte després d'heretar del seu pare l'any 2014 diversos títols, entre els quals es troba el títol de princesa de Girona.

Aquest any, la cerimònia dels guardons es durà a terme a l'Auditori Àgora del Museu de les Aigües d'Agbar, a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat). A causa del veto del Govern als actes de la Casa Reial, no s'espera l'assistència ni del president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni de cap dels consellers del Govern català.

Imatge de la princesa Elionor.
La princesa visita per primer cop Girona. | GTRES

D'aquesta manera, Elionor reprèn les seves obligacions institucionals. I és que no se l'havia vist en un acte oficial des del passat 20 d'abril, quan va visitar un institut a Leganés (Madrid). Així i tot, dissabte passat la vam poder veure amb els seus pares i la seva germana a la sortida d'un teatre, després de gaudir d'un espectacle de flamenc.

Tanmateix, la cerimònia de dilluns serà la seva última aparició oficial fins després de l'estiu. Amb la seva assistència a aquests actes a Catalunya, la germana de la infanta Sofia tanca la seva agenda institucional pel que fa a aquest curs escolar.

Ara, i amb l'arribada dels mesos d'estiu i després de finalitzar el seu primer curs de batxillerat a l'internat gal·lès UWC Atlantic College, gaudirà d'unes merescudes vacances a Palma de Mallorca, una destinació que repeteix cada any amb la seva família i que ja és tota una tradició dins la Casa Reial.