TV3 estrenarà cinc produccions que aposten pels joves, l'humor i la cultura, i es podran veure en exclusiva per a l'entorn digital. La Corporació ha apostat per un nou format de sèries que captin l'atenció dels joves. Es tracta de 'Mood Z', 'La comunitat', 'Cover', 'Bricoheroes' i 'Jugada mestra'. Segons ha explicat el director de TV3, Vicent Sanchis, són «nous formats a través de múltiples plataformes, amb humor, música i cultura».
A més, ha assenyalat que són projectes realitzats amb productores, de manera que així es «dinamitza» la indústria audiovisual catalana, com a resposta a la injecció de sis milions per part del Departament de Cultura.
Per la seva banda, el director de Mitjans Digitals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Saül Gordillo, ha destacat la feina «d'estratègia digital» perquè TV3 faci el salt més enllà de la pantalla tradicional. Ha celebrat que aquests projectes són una oficialització de l'aposta de TV3 en aquest sentit: «Que TV3 hagi entès que (cal) tenir uns projectes 'digital first' de programes és tota una declaració de principis», ha considerat Gordillo, que ha destacat que això afavoreix la presència d'un públic jove i permet connectar amb un públic que no mira la televisió lineal.
'Mood Z' i 'La comunitat'
El director de 'Mood Z', Marc Gabernet, ha avançat que el seu programa, que s'estrena avui, 12 d'octubre, és una «fàbrica de continguts per arribar a crear una comunitat de joves amb ganes de dir la seva», tot pensant en un públic que «ha nascut amb un 'smartphone' a la mà». Segons la presentadora, Marina Vallejo, el resultat serà «una finestra per als joves i feta per joves», amb comunicadors, activistes i 'influencers'.
Amb estrena el 18 d'octubre, la segona novetat serà 'La comunitat', a càrrec de Bibiana Ballbé. «La volíem recuperar fa temps i per unes coses o altres no ha estat possible», ha dit Sanchis sobre la periodista. Ella ha detallat que en aquest espai l'espectador és alhora creador, i ha precisat que el seu «és un programa que vol reflexionar sobre grans temes, i que tothom hi pugui participar». El format s'ha pensat tant per a les plataformes digitals com per la televisió i la seva vocació és reivindicar que «tothom té talent i tothom és creatiu».
'Cover' i 'Bricoheroes'
El 19 d'octubre s'estrenarà el talent show 'Cover' presentat per Miki Núñez, que ha fet broma sobre que si no s'hagués presentat a 'OT' hauria concursat en aquest programa, que premiarà el guanyador amb 10.000 euros. El programa proposa als espectadors versionar una cançó d'entre cinc grups (Buhos, Els Pets, Els Amics de les Arts, Suu i Nil Moliner), que serà cribada per Elena Gadel, Marc Bala i Manu Guix. Entre les 25 preseleccionades hi haurà una semifinal; després, se celebrarà una final on el guanyador es triarà per votació popular.
'Bricoheores', amb el Peyu i el Jair Domínguez, torna el 25 d'octubre en la seva segona temporada. Segons ha explicat el Peyu, en aquesta temporada han pogut endinsar-se més en el món dels personatges, i s'hi veuen «tensions de relació». Com a novetat, l'espai recordarà als pisos d'estudiants i tindrà 'cameos' «bastant macos»,
'Jugada mestra', a partir del gener
El 14 de gener de 2021, Carles Sànchez Verdú i Charlie Pee, proposaran 'Jugada mestra', una mena de «laboratori de comèdia dirigit especialment a la nova escena emergent de la comèdia en català que està fent eclosió amb moltíssimes còmiques amb podcast i a les sales», ha dit Sànchez Verdú.
De fet, el director del programa ha reivindicat que Charlie Pee n'és un dels exponents, i que la producció té la intenció d'acostar «aquest moviment una mica clandestí» al públic en format multimèdia. Amb emissió prevista també al primer trimestre de 2021, el cap d'entreteniment i Culturals, Cristian Trepat, ha avançat que 'Nexes' serà una de les «grans apostes» del 2021, i que ara per ara s'està treballant amb els directors, Jordi Basté i Mònica Terribas.
Noves temporades
Sobre la possibilitat que aquests programes tinguin noves temporades, Sanchis ha destacat que alguns d'aquests projectes responen a la crida del departament de Cultura, però ha avisat: «Els programes que funcionen no poden acollir-se a una segona crida perquè ja no seran nous, i s'haurà de mirar de costejar amb finançament propi», ha dit. Tanmateix, ha destacat la caiguda aquest trimestre del 25% dels ingressos per publicitat en totes les televisions, i això «no pinta bé».