Felip VI i la reina Letícia en l'acte commemoratiu del Dia del Cooperant

Aproven els sous de Felip i Letícia per al 2021: diversos milions d'euros

El govern d'Espanya ha donat a conèixer els nous pressupostos

La Família Reial ja feia temps que esperava saber uns resultats que amoïnaven. Després de molta expectació per part de Felip, Letícia i companyia, el govern d'Espanya ha donat a conèixer els nous pressupostos. L'Executiu ha fet públics aquest dimecres els pressupostos, en què es detalla la partida assignada a la Casa Reial. Els reis han estat molt atents, ja que després de l'escàndol de Joan Carles i la irrupció de la pandèmia a Espanya, no sabien com quedaria la cosa. 

La situació que viu el país és molt greu, de manera que cal cordar-se el cinturó i remar cap a la mateixa direcció. En aquests pressupostos, Pedro Sánchez ha decidit congelar el pressupost de Felip i Letícia. El ministeri d'Hisenda ha comunicat que la Família Reial rebrà aquest any una dotació de 7.887.150 d'euros. Aquesta quantitat és la mateixa des de l'any 2018.

Per segon any consecutiu, s'ha decidit congelar el pressupost. Lluny queden els 8,89 milions d'euros de l'any 2009. No ha estat cap sorpresa per a la Casa Reial, encara que segur que alguns s'han quedat decebuts, ja que esperaven arribar als 8 milions.

L'assignació que més puja, un 1.168%, és la del Ministeri de Treball i Economia Social, encapçalat per Yolanda Díaz. Una altra de les assignacions que ha experimentat una pujada important ha estat la del Ministeri d'Igualtat, amb un 157%.

La nova transparència dels reis

Cal recordar que la Casa Reial ha experimentat un gran canvi en els últims anys. Des de l'abdicació del rei Joan Carles l'any 2014, tots els anys s'exposen els comptes de la Casa Reial. Podríem afirmar que els escàndols de l'emèrit han provocat aquesta transparència amb què compleixen els actuals reis.

El passat mes de juny ja es va saber que el rei Joan Carles no rebrà 161.000 euros de la seva assignació. Cada any que passa, la monarquia espanyola està més en el punt de mira, per això els reis volen canviar la imatge que es té de la monarquia.

Aquesta nova transparència ens ha permès conèixer quines han estat les majors despeses de la Casa Reial durant l'any 2019. L'any passat es van gastar 30.000 euros pels seus retrats oficials i més de 60.000 euros en càterings.