Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La reina Letícia en una foto d'arxiu

Asseguren que «la reina Letícia es va barallar amb el seu cosí a cops de puny»

Pilar Eyre ha tornat a parlar sobre la família reial i ha deixat en evidència la reina Letícia
La reina Letícia en una foto d'arxiu
Asseguren que «la reina Letícia es va barallar amb el seu cosí a cops de puny» | Cedida

Pilar Eyre, periodista especialitzada en la casa reial, ha posat en el punt de mira la reina Letícia després de revelar la situació que va haver de viure quan va arribar a Madrid amb 15 anys. I per si no n'hi hagués prou, ara, en el seu bloc de 'Lecturas', ha revelat un nou episodi totalment desconegut de la reina. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La reina Letícia va voler defensar el seu pare

La dona de Felip VI i la seva família es va veure obligada a deixar enrere la seva terra natal per desplaçar-se fins a la capital espanyola perquè el pare pogués continuar amb la seva professió. No obstant això, abans d'emprendre el nou rumb, van passar uns dies de vacances a Torrevieja, Alacant, per estar amb els seus avis.

L'objectiu de les vacances era aprofitar el temps amb la família abans de marxar cap a Madrid, però el cosí de Letícia, David Rocasolano, va complicar-ho tot quan va burlar-se del cotxe que tenia el seu pare en aquell moment. Així doncs, Letícia, amb el propòsit de protegir al seu pare, va encarar-se a David i «es va barallar amb el seu cosí a cops de puny».

Amb tot això, Pilar Eyre ha volgut destacar unes paraules del llibre de David Rocasolano sobre Letícia, 'Adiós, princesa': «La meva cosina sempre ha estat molt conscient d'on ve, per això és tan lluitadora i tenaç».

Letícia va compartir institut amb Pedro Sánchez

Pilar Eyre també ha aprofitat el seu bloc de 'Lecturas' per explicar com va ser l'arribada de l'asturiana a l'institut Ramiro Maeztu de Madrid

Letícia, que va arribar a la capital espanyola amb 15 anys acabats de fer, va entrar a estudiar a una escola pública, laica, moderna i progressista, on ja es permetia estudiar amb nois a la mateixa classe. El nou col·legi de l'asturiana disposava d'una esplèndida biblioteca a disposició dels alumnes, i donava gran importància a l'esport i als idiomes.

Letícia va compartir institut amb Pedro Sánchez, l'actual president del govern, però mai van arribar a coincidir. Ell estudiava en el torn de matí, mentre que ella ho feia en l'horari nocturn. La franja horària en què l'asturiana anava a l'escola «era per a la classe més popular, que venia de barris com la Prospe o Cuatro Caminos, era més esquerrà».

«Va ser un període incòmode de la seva vida»

Va ser una època plena d'alts i baixos per a l'actual reina d'Espanya. S'acabava de mudar a Madrid quan va arribar a l'institut i encara que va ser difícil començar una nova vida a la capital espanyola, va ser allà on va conèixer a Alonso Guerrero, el seu exmarit.

Alonso Guerrero era un jove professor de Literatura de 27 anys que va aconseguir conquistar el cor de Letícia quan tenia 17 anys. Van decidir casar-se sis anys després de festeig, però l'amor va acabar un any després de donar-se el 'sí, vull'. 

La mare de la princesa Elionor no sol parlar de la seva estada a l'institut Ramiro Maeztu perquè va ser un «període incòmode de la seva vida». «Mai ha fet gala d'aquest orgullós esperit 'ramireño' que tenen altres exalumnes, com Wyoming, el president o el desaparegut Forges», ha assenyalat Pilar Eyre.