Primer pla de la reina Letícia

Asseguren que la reina Letícia té una fortuna de 8 milions d'euros: «Inexplicable»

Hi ha molts dubtes sobre la procedència dels diners de la periodista

Els escàndols judicials que han afectat el rei emèrit sembla que han eclipsat els negocis de la resta de la família reial. I és que poc se sap de la fortuna acumulada per Felip i Letícia. Han aconseguit passar a un segon pla gràcies als continus despropòsits de les infantes i la resta de parents.

Urdangarín va acabar a la presó, mentre que les infantes i dos dels seus nebots es van veure esquitxats pel cas de les targetes 'black'. Tot això va deixar en una situació molt compromesa els monarques, que van optar per apartar-se d'ells d'una manera molt subtil.

Però el que aixeca moltes suspicàcies són els diners que els reis han pogut guanyar els últims anys. Són pocs els que s'atreveixen a parlar del tema. Un d'ells ha estat el cosí de Letícia, David Rocasolano.

Dubtes sobre la procedència d'uns diners desconeguts

A l'última biografia de l'asturiana, aquest parent revela que «els diners en negre a la Casa del Rei" és una cosa freqüent. O almenys no és una cosa exclusiva «del passat ni de Joan Carles». Segons Rocasolano, es tracta d'una cosa normal.

Aquests diners que entren a La Zarzuela procedeixen de companyies privades. El cosí de Letícia sap bé de què parla. Durant una dècada es va encarregar d'assessorar els monarques.

Desmenteix la imatge de transparència que intenten vendre. Sobretot després de les polèmiques sorgides al voltant de Joan Carles.

La periodista Pilar Rahola també ha volgut aprofundir en aquest tema. Per a això va rescatar una informació del diari britànic 'Express', que revela que els estalvis de Letícia Ortiz ascendeixen a 8 milions.

Rahola ha utilitzat un tuit per a carregar contra la monarquia. Emprant aquesta notícia sobre la fortuna de la reina, ofereix quatre opcions als seus seguidors.

«A, és un servei a Espanya; B, és una mostra d'amor a la família; C, és una punyetera vergonya, i D, pensem». Van ser pocs els mitjans que es van atrevir a parlar del tema. Sembla que la situació econòmica dels reis s'ha convertit en un tema tabú.

Cada any es donen a conèixer els diners que reben dels pressupostos generals de l'Estat, però no hi ha gaire informació sobre altres possibles ingressos.

A la biografia de la reina es recull que Felip, en la seva època de príncep, va ser més previngut que Urdangarín. Malgrat això, va deixar els seus comptes personals en mans d'un desconegut, i això ara li pot passar factura.

El cosí de la reina assegura que guarda comprovants de comptes bancaris dels monarques, però també documents d'altres negocis. El que es desconeixia completament és que els reis tinguessin empreses o altres ingressos més enllà dels oficials.

David Rocasolano, a manera d'escut protector, admet que guarda totes les proves per si tingués «un accident». Sorprèn que hagin confiat en ell, que era un desconegut, molts d'aquests temes tan privats.

Pel que sembla, tal com recull la biografia, «a la família Borbó no hi ha secrets». Un cop hi entres, és «com la màfia».

Vuit milions d'euros és una xifra considerable. Sobretot si tenim en compte que Letícia va treballar a TVE i els sous no eren tan elevats.

Aquests últims mesos han sorgit informacions sobre les despeses de la casa reial. El 2020, els diners invertits pels reis es van reduir de manera considerable. En gran part, pel fet que van fer molts menys viatges.

A més, gran part de la feina la van fer de manera telemàtica des de la Zarzuela. Una opció que també els ha permès estalviar bastant.