Assenyalen el partit que votaria la reina Letícia si tingués oportunitat

El partit de Pablo Iglesias en sortiria beneficiat

Imatge de la reina Letícia
Revelen el partit que votaria la reina Letícia si tingués oportunitat | Gtres

La reina Letícia ha estat notícia aquests últims dies pel seu viatge solidari a Hondures i el viatge amb Felip VI a Barcelona. Ara, però, està en el punt de mira perquè 'El Español' ha revelat en un reportatge el partit que votaria la reina Letícia si tingués oportunitat. La dona de Felip VI apostaria per un partit republicà, així doncs votaria a Unides Podem, el partit de Pablo Iglesias

Els primers indicis del partit que votaria la reina Letícia

La família reial, segons el que estableix la Constitució, sí que poden votar, però, no ho fan. Únicament ho han fet en referèndums extraordinaris com l'aprovació de la Carta Magna o la ratificació de la Constitució Europea. Precisament, aquesta va ser l'última vegada en què la reina Letícia va votar, l'any 2005.  

Així mateix, cal recordar que la família reial no està obligada a exposar les seves idees polítiques. No obstant això, 'El Español' ha optat per escriure un reportatge en el qual s'exposa a quin partit votaria la reina Letícia. Segons 'El Español', la reina Letícia donaria suport a Unides Podem. Així, ho ha afirmat un antic company de TVE: «Era més aviat d'esquerres (...) En aquella època hi havia moltes coses que no li agradaven del govern de José María Aznar». 

Roda de premsa de Pablo Iglesias a Moncloa
El partit de Pablo Iglesias comptaria amb el suport de la reina Letícia | GTRES

Altres raons per les quals donaria suport a Unides Podem

El reportatge de 'El Español' exposa altres motius de pes per argumentar que la reina Letícia votaria al partit de Pablo Iglesias. Així, per exemple, l'esposa de Felip VI sempre ha manifestat que està a favor de la igualtat entre homes i dones i, sobretot, de l'avortament. A més, es preocupa per l'educació pública i la sanitat pública, tal com fa Unides Podem. En aquest sentit cal afegir que, de la mateixa manera, comparteixen l'interès per la cura del medi ambient. 

Per si no n'hi hagués prou, es destaca que abans de contreure matrimoni amb Felip VI, la reina estava a favor de la República i no era creient. Per aquest motiu, el dia del lliurament de la bandera nacional a la Guàrdia Civil l'any 2005, un càmera que va treballar amb ella a TVE va afirmar: «Fa poc era atea i republicana». A més, cal recordar que quan era Princesa d'Astúries, va mostrar el seu desig de conèixer a Pablo Iglesias, amb qui finalment va aconseguir tenir una conversa durant l'aniversari d'un diari.

D'aquesta manera, el diari afirma que Letícia és afí a l'esquerra d'aquest país. És més, considera que potser en el futur sigui coneguda com 'La Reina Roja', fent ús del títol de la novel·la de Juan Gómez Jurado.


Comentaris

envia el comentari