Julia Otero en un programa de d'Onda Cero

L'aterridora seqüela de Júlia Otero després del càncer: perd un dels 5 sentits

Júlia Otero revela com es troba després de superar la malaltia

Júlia Otero ha reaparegut en una entrevista radiofònica amb motiu de l'entrega dels Premis Nacionals de Comunicació. La periodista ha rebut una menció honorífica per la seva trajectòria professional, un reconeixement que li arriba després d'haver superat el càncer que la va mantenir allunyada de la ràdio.

Júlia s'ha mantingut esperançada i no ha perdut gens l'energia de què sempre ha fet gala. Almenys així ho va sentir Toni Soler, company d'Otero, quan es va retrobar amb ella. El presentador de l''Està Passant' va destacar la felicitat de saludar Otero «amb aquesta energia que portes, que mai no hi haurà qui la interrompi».

Tot i això, malgrat l'alegria d'haver superat la malaltia, Júlia Otero prefereix ser prudent i no confiar-se. I amb més motiu, perquè pateix una important seqüela a conseqüència del càncer que ha patit.

Julia Otero revela la seqüela que pateix després de superar el càncer

La periodista d'Onda Cero s'ha mostrat feliç i orgullosa durant una entrevista a Catalunya Ràdio. Tot i que encara s'està recuperant del tractament oncològic, pot respirar tranquil·la després de les darreres revisions.

Ella mateixa admet que ha superat el càncer, encara ha assumit que «tots sabem que el càncer és una espasa de Dàmocles que dura cinc anys com a mínim». Per tant, «sóc sempre molt prudent, però a hores d'ara no tinc ni una sola cèl·lula cancerosa», ha explicat.

El camí no ha estat gens fàcil. No només perquè s'ha sotmès a un tractament de què encara es recupera, sinó també perquè arrossega una seqüela que li complica el dia a dia. Es tracta d'una neuropatia perifèrica a les mans i els peus, que li minva gairebé per complet la sensibilitat. «És a dir, que no tinc tacte», revelava.

Júlia Otero: «Estic bé, estic viva»

La periodista ha fet palès que espera que la situació sigui reversible, i fent broma, ha dit que, de sentits, «me'n queden quatre en aquests moments».

Haver de fer front a una malaltia d'aquesta mena és una de les tasques més complicades i dures a què s'ha d'enfrontar l'ésser humà. La por, l'angoixa i l'horror guanyen terreny durant el procés, però Otero no s'ha deixat vèncer pels temors i els ha fet front amb esperança. Malgrat les molèsties que pateix, se sent afortunada.

Julia Otero al photocall dels premis Ondas
Júlia Otero ha passat pel quiròfan | GTRES

«Hi ha coses molt molestes, però estic bé, estic viva i amb ganes», manifestava, fins al punt que tornarà a la ràdio, tal com ha informat. «Espero que abans de Nadal pugui treure el cap i que a partir del gener ja pugui tornar a la meva vida normal», ha aclarit.

Fa tan sols tres setmanes de l'última intervenció quirúrgica a què es va sotmetre Júlia Otero, per a qui, tot i les ganes, «és tot molt recent, molt tendre». Però el que Julia Otero té molt clar és com la malaltia li ha transformat la manera de veure les coses.

En aquest sentit, la periodista ha assenyalat que «un any com aquest et canvia per dins». «Coses en què ni m'havia fixat ara són importants per a mi, i coses que m'interessaven moltíssim ara fa un any m'interessen menys», confessava.