Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Posat d'Ana Rosa davant l'estrena de TardeAR

Les audiències expliquen si acabaran acomiadant Ana Rosa Quintana

Les audiències mostren el seu parer sobre el nou magazín de les tardes de Telecinco

Les audiències ahir van seguir de prop el duel que Ana Rosa Quintana i Sonsoles Ónega lliuren a la franja de tarda. L'estrena de 'TardeAR' dilluns va arribar amb el propòsit de liderar el tram horari i, de passada, millorar les dades de Telecinco. Les dades d'audiència, dos dies després, van aclarint dubtes i deixen clar si Mediaset deixarà o no de comptar amb Ana Rosa.

L'arribada de Quintana a les tardes de Telecinco va registrar dilluns passat un discret 11,3% de share i 905.000 espectadors. Unes dades que s'assemblen molt poc a les que la presentadora anotava als matins. Ella mateixa va afirmar en una entrevista que venia a les tardes «a guanyar» i que fer menys d'un 14% seria «un fracàs».

L'audiència de 'TardeAR' encara o té clara la seva postura

La realitat és una altra i les audiències estan dividides. Les cadenes estan apostant fort per aconseguir el lideratge en audiències i cap sembla tenir-ho fàcil. Ana Rosa està veient com 'Y ahora Sonsoles', a Antena 3, i la sèrie 'La Promesa' seran durs competidors.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

De fet, ja queda clar que la ficció diària de la cadena pública domina en aquesta franja d'emissió amb doble capítol d'estrena. El primer va obtenir un 12,2% de share i 1.121.000 fidels i, immediatament després, la segona entrega va registrar un nou màxim des de la seva estrena: 14,1% de quota i una audiència d'1.155.000 teleespectadors.

Ana Rosa, per la seva banda, va veure com el seu segon dia, dimarts, perdia audiència, baixant al 10,4% i 813.000 seguidors. Si bé és cert que la dada no és positiva, la realitat és que ahir va frenar la caiguda obtenint la mateixa quota del dia anterior. Pel que fa a espectadors el magazín va anotar un total de 826.000 superant lleument els de dimarts.

Sonsoles Ónega mirant a càmera a 'I ara Sonsoles' d'Antena 3
'Y ahora Sonsoles' ha sabut mantenir-se malgrat l'arribada de 'TardeAR' | Atresmedia

Per tant, la dada és esperançadora i cal donar temps per fidelitzar una audiència aclaparada amb tanta oferta. Ana Rosa es va referir a les dades d'audiència al seu programa reconeixent que a l'estrena «Podríem haver anat millor». Una valoració encertada per a un començament tan esperat.

Pel que fa a Sonsoles Ónega, la seva competidora a Antena 3, valorava ahir l'arribada d'Ana Rosa a les tardes de Telecinco. «Acaba de començar aquesta carrera de fons amb una companya estupenda com és Ana Rosa», explicava Ónega. «Estic mirant molt el programa i també esperant que comenci Jordi González la setmana que ve».

'Cuentos chinos' es queda amb un dia menys d'emissió per les baixes dades d'audiència

Jorge Javier Vázquez, company de Telecinco  d'Ana Rosa, no pot ser tan optimista. El presentador de 'Cuentos chinos', que es va estrenar dilluns de la setmana passada, està veient com l'audiència li està donant l'esquena.

Tant és així que els resultats de dimarts, un 6,7% de quota, van portar la cadena a prendre una decisió important. Telecinco retira de la graella de dijous l'esmentat programa d'entreteniment i al seu lloc avança l'emissió de 'Gran Hermano'. Una mesura que suposa un fort revés per a 'Cuentos chinos'.

Muntatge de Jorge Javier a l'estrena de Contes Xinesos i Pablo Motos a El Hormiguero
Jorge Javier té clar que l'audiència prefereix Pablo Motos | Mediaset, Atresmedia

Jorge Javier perd un dia d'emissió, passant de quatre a tres entregues setmanals. La veritat és que la cadena havia demostrat la seva confiança en Vázquez en col·locar el seu espai en una franja que habitualment ocupaven els realities. Tot i això, l'audiència ha dictat sentència i ha mostrat que el nou programa no es pot mesurar amb 'El Hormiguero'.