Primer pla de Toñi Moreno somrient

Les audiències donen un nou cop a Toñi Moreno i salten les alarmes

Toñi Moreno és conscient de les dificultats que té

Un dels rostres més coneguts de la petita pantalla està tenint unes setmanes força difícils. Parlem de la presentadora de moda de la TVE, Toñi Moreno. La periodista s'ha adonat que les alarmes han saltat i del nou cop que ha patit.

Un cop totalment inesperat que té a veure amb el seu nou programa. Un espai televisiu presentat per Toñi Moreno, creat amb una única finalitat: la de remuntar diumenge a la tarda les audiències. Un objectiu que a priori semblava complir-se i que va arribar fa mes i mig amb una dada de share força prometedora.

Toñi Moreno no obté els resultats que esperava

TVE ha volgut començar el 2023 amb un nou format televisiu per aconseguir noves audiències. Un programa presentat per Toñi Moreno en què formava part de la bateria de novetats amb què la cadena decidia iniciar un nou any.

Foto de Toñi Moreno a 'Plan de tarde'
Toñi Moreno es posa al capdavant del nou programa de La 1, 'Plan de tarde' | Europa Press

Toñi Moreno va decidir deixar la seva cadena de confiança, Telecinco, per prendre un nou camí, marcat per un passat, ja que va tornar a la cadena pública en què fa deu anys va presentar 'Entre todos'. Un format en què l'audiència trucava per telèfon per oferir ajuda econòmica als més necessitats.

Encara que la seva nova aventura a 'Plan de tarde' és força diferent, aquest projecte de la mà de La 1 és un magazín de crònica social dissenyat per entretenir aquestes tardes de diumenge. L'estrena semblava oferir unes expectatives força altes, però finalment no ha estat així.

Tots creien que se situaria amb una dada d'audiència per sobre de la mitjana de la cadena i, fins i tot, cal esmentar, que superior a les pel·lícules emeses en aquesta franja.

Una estrena en què la satisfacció va ser doble

Toñi Moreno va tornar a La 1 amb aquest espai produït per TVE en col·laboració amb Tesseo. La base era clara, acostar-se a la crònica social i comentar les darreres notícies de famosos, incloent periodistes especialitzats i entrevistes amb els protagonistes.

El 15 de gener, un total d'1.168.000 seguidors, és a dir, el 9.4% d'espectadors van acompanyar la periodista. Tot semblava indicar que a l'audiència 'Plan de tarde' li havia agradat, ja que, a més, el debut va ser força encoratjador. Els dies previs estava rebent bones crítiques a través de diverses xarxes socials, com ara Twitter.

Foto de Toñi Moreno i Ruth Lorenzo a 'Plan de tarde'
Toñi Moreno va aconseguir una bona xifra d'audiència al debut del programa | La 1

El programa es va emetre de 19.00 a 20.30 hores, entre 'Aquí la Tierra' i les clàssiques pel·lícules de la sobretaula, però hi va haver un gir de 180º i a la setmana la situació va fer un gir dràstic. Al segon episodi, la quota va ser molt més baixa, es va observar que només havia arribat al 6.4% de quota de pantalla.

Una dada que els feia perdre 3 punts. La situació era preocupant, ja que eren dades que obliguen la cadena a estar en alerta.

Quines són les audiències actuals de l'espai presentat per Toñi Moreno?

Després de mes i mig, cal esmentar que 'Plan de tarde' no ha aconseguit remuntar la seva audiència. Tot i haver experimentat certes pujades al llarg d'aquest temps, està lluny de repetir la seva bona marca inicial. Actualment se situa un 8,7%, una mica menys que la quota de pantalla que va aconseguir a l'estrena.

Foto de Toñi Moreno a 'Plan de tarde'
Toñi Moreno podria estar molt preocupada per la continuïtat de 'Plan de tarde' | RTVE

Si comparem 'Plan de tarde' amb altres programes de la mateixa cadena, podem observar que hi ha diverses similituds. Altres formats de TVE com 'La gran confusión' o 'El comodín' de La 1 han tingut el mateix problema. O bé, han patit una caiguda vertiginosa després d'una excitant estrena, o bé, han deixat enrere la bona ratxa que duien a sobre.

Haurem d'esperar una mica més, per saber si finalment l'espai presentat per Toñi Moreno podrà aconseguir les anteriors audiències, o si, al contrari, desapareixerà.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!