L'administració número 6 de Reus, a la Pastoreta

Avís de la Loteria de Nadal després del viscut els últims dies

La campanya d'estiu supera totes les previsions i els números es poden acabar

I si la grossa cau al teu lloc de vacances? Aquesta pregunta que tots ens hem fet alguna vegada mentre estiuegem enguany s'ha convertit en l'eslògan per a la campanya de la loteria de Nadal. La cosa no podia començar millor per a les administracions, que estan fent l'agost.

Les administracions de loteria de diverses ciutats d'Espanya confirmen l'augment de vendes a l'estiu. El dia que els dècims van sortir a la venda, el 5 de juliol, ja hi havia gent fent cua en alguns locals. Si es manté aquest ritme, molts números es començaran a esgotar.

La bona notícia és que Loteries i Apostes de l'Estat ha augmentat aquest any el nombre de sèries a la venda. Passaran de 172 a 180, ja que hi ha hagut un augment de venda de loteria de Nadal en els darrers anys. Els espanyols no només compren més dècims, sinó també amb més antelació.

Els llocs on més es ven

El 22 de desembre se celebrarà el tradicional sorteig de Nadal al Teatro Real de Madrid. Els més previsors ja s'han acostat fins a la seva administració de loteria més propera per comprar el seu número, encara que els més supersticiosos prefereixen comprar-lo al lloc on estiuegen.

Loteria
La grossa podria caure al teu lloc de vacances. | EP

No és estrany que on més dècims s'estan venent són les Balears, les Canàries i les zones de Llevant i Andalusia. A les ciutats d'estiueig preferides, les administracions han estat treballant a tota castanya. Els punts de venda confirmen l'alt ritme de vendes d'aquest estiu. Per això, han enviat una advertència: si vols comprar un número concret, hauràs d'afanyar-te. Hi ha alguns punts de venda i alguns números especialment populars entre els espanyols. Molts estan buscant aquell lloc o aquella xifra que li porti sort aquest any.

Els llocs on més toca

Cal aclarir que comprar dècims a l'estiu no augmenta les probabilitats de guanyar. Només t'assegura més possibilitats de comprar el número que més t'agrada i encara no s'hagi esgotat. Igualment, tots els llocs d'Espanya i tots els números tenen la mateixa possibilitat de guanyar.

Tanmateix, qualsevol superstició o truc per guanyar és benvingut i hi ha qui sol confiar en l'estadística. Per això, molts miren quins han estat els llocs on més ha tocat la loteria i hi compren el seu número. La grossa pot ser a qualsevol lloc, també en petits pobles de l'interior.

Imatge de diversos dècims de la loteria
Cada vegada més espanyols compren Loteria de Nadal. | EFE

La ciutat on més vegades ha caigut la grossa, fins a 81 vegades, és Madrid. Barcelona és la segona ciutat més agraciada, amb 42 vegades. Després a Sevilla, Bilbao, València, Saragossa, Cadis, Màlaga, Alacant i Granada, i a continuació, la Corunya i Sant Sebastià.

Fins quan pots comprar-ne

Enguany es posen a la venda 180 milions de dècims més que repartiran un total de 2.520 milions d'euros en premis. Tots volen aconseguir el més desitjat, la grossa, valorada en 4 milions d'euros; però si no resultes premiat, pots emportar-te qualsevol dels altres premis.

Pots comprar loteria de Nadal fins a les 22.00 hores del 21 de desembre, el dia anterior al sorteig. Els loters envien una advertència després del viscut els últims dies amb el ritme de vendes. No cal esperar a l'últim moment per comprar-te el dècim, ja que et pots quedar sense el teu número. A més, els dies previs a la celebració del sorteig les administracions solen tenir cues infinites. Aquest és un altre avantatge de comprar el teu dècim ara: t'estalvies les aglomeracions dels darrers dies. També pots adquirir-ne a la pàgina web oficial de Loteries i Apostes de l'Estat.

▶️ Vídeo del dia