Els fills, la feina, la separació.... TV3 ha 'desvestit' per primera vegada la persona que s'amaga darrere un mite de la ràdio. Jordí Basté ha pujat 'Al cotxe!' i l'Eloi, conductor del popular programa de la televisió catalana, i el trajecte ha donat per a molt. El conegut locutor, sempre a cabal de les històries dels de més, s'obre i parla, per una vegada i més enllà de la seva gran trajectòria radiofònica, de la seva pròpia vida.
Perquè tots tenim febleses i Basté les ha compartit amb l'audiència. A més de compromès locutor de Barcelona, va ser marit i és pare, visiblement penedit d'haver passat menys hores amb les filles de les que ara voldria, a conseqüència d'una feina sacrificada, que alhora li ha brindat molt d'èxit professional.
En Jordi, els diumenges, deixa de pensar perquè vol descansar. És sabut i ell mateix admet, que treballa molt. I no és fàcil conciliar una vida laboral atrafegada amb la família. Tot i que assegura que la feina l'ha salvat en els moments més difícils, reconeix també que ha tingut conseqüències en la seva vida personal.
[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]
El preu de l'èxit
Les febleses de Basté es redueixen a la família: a una separació dura, i a unes filles a les que hauria volgut regalar més atencions i temps plegats. «He dit a les meves filles que em sabia greu haver treballat tant, no haver estat un pare convencional», reconeix.
«A partir dels 40 anys, quan et separes, la gent et dona el pèsam, et convida a sopar una vegada i ja està. Et quedes sol. I és normal, tothom té la seva vida, només faltaria», confessa Basté mentre circulen. «Però al final arriba un dia que te n'adones que sol s'està molt bé», afegeix. Ara en té 54 i una filosofia optimista: «Si a partir dels 50 anys no et fa mal res és que estàs mort».
“El 2012 vaig passar una època bastant fotuda, quan estava cobrint els JJOO de Londres. M’havia separat i i la cançó “Flowers For Peggy” em va acompanyar molt durant aquell estiu i em proporcionar molta alegria” @jordibaste #AlCotxeTV3 pic.twitter.com/381j4Gy4nw
— Al cotxe! TV3 (@alcotxetv3) 18 de febrer de 2019
«Caos permanent, però endreçat»
«Jo visc en un caos permanent, però és un caos endreçat», explica Basté. Normalment, tot i aquest 'caos' diari, sap el que ha de fer a les 5 de la tarda i de què ha de parlar l'endema al matí: «Treballo molt, però a mi treballar ja m'agrada».
Basté va començar a ràdio Joventut quan encara era un nen. Catalunya Ràdio va ser la seva segona casa durant una part crucial de la seva carrera professional, estrenant-s'hi quan era adolescent. Etapa que finalitzaria per desavinences amb la direcció i que el portarien a fitxar per RAC1.
- També et pot interessar: Pilar Rahola renova contracte amb TV3 per 50.000 euros
Així arribarien els seus 12 anys al capdavant d''El món' a RAC 1, que li ha brindat reconeixements, premis i, sobretot, molta audiència, tot i que els inicis no van ser fàcils: «El primer any d''El Món' m'ho vaig passar molt malament. Vaig estar a punt de plegar perquè em costava molt dormir».
Basquetmania
Molt en la línia amb la seva passió per l'esport, Basté va trepitjar TV3 per primera vegada com a redactor del programa 'Basquetmania' i va ser director i presentador de 'Gol a gol' al Canal 33 del 2001 al 2003. I és que de petit, jugava a bàsquet. I no pas malament, assegura. L'entrenava un exentrenador del Barça, qui pot certificar «que era molt vago defensant», diu, però «molt bon tirador».
Records de vida de Basté, en els que no s'oblida tampoc del seu pare, que es dedicava a fer parasols, i d'una mare, el DNI de la qual indicava com a professió seva 'Les seves labors', detall impensable avui dia, explica Basté, i mostra de que «hem evolucionat».
Si us heu perdut (o voleu tornar a veure) #AlCotxeTV3 amb @jordibaste @Ainhoarteta i @edu_fernanndez podeu recuperar el capítol sencer aquí https://t.co/BHfjq13vqZ
— Al cotxe! TV3 (@alcotxetv3) 18 de febrer de 2019
Estrena programa a TV3
Amb el seu nom més que consolidat, ara Basté és a punt d'estrenar un nou programa a TV3, el 'No pot ser', on parlarà de tecnologia. El locutor ha assegurat que l'espectador dirà: «Això és ciència ficció però està passant ara!».
- També pots llegir: Jordi Basté s'endú l'Ondas al millor presentador de ràdio