Joaquín Cortés amb la seva dona i el seu nadó recent nascut

El nadó de Joaquín Cortés «molt greu» a l'hospital: Té el VRS

El bailaor explica a les xarxes socials que el seu fill ha contret un virus que afecta el sistema respiratori

Joaquín Cortés i la seva dona, Mónica Moreno, estan preocupats per la salut del seu fill, Andreas. Segons s'ha pogut saber, Andreas, de només uns mesos, ha estat ingressat d'urgència a la clínica San José de Madrid.

El bailaor ha informat a través de les seves xarxes socials que el seu fill ha contret un virus respiratori. Ha publicat uns 'stories' en què explica tot el que ha passat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«El nostre budita ha donat positiu en un virus que es diu VRS i provoca bronquiolitis. És més perillós que la Covid en nadons... més agressiu», ha assegurat.

«Ara mateix respira gràcies a un d'aquests aparells que tant s'han agraït durant la pandèmia. És increïble... Ara està ajudant que el nostre fill respiri», ha explicat.

De moment no se sap gaire més sobre l'estat de l'infant, però el bailaor ha volgut parlar sobre com ha estat el procés de la malaltia de l'infant.

Ja fa diversos dies que la parella va notar que alguna cosa no anava bé amb el seu fill. Ara bé, no es pensaven que podria ser tan greu.

«Des de dijous que està amb mocs, però no vam portar-lo al metge perquè no tenia més símptomes», ha explicat.

«Divendres i dissabte va estar dormint moltíssimes hores i això ens va preocupar. Com si estigués cansat», ha seguit en les seves xarxes.

Segons Joaquín Cortés, el seu fill va empitjorar diumenge i van decidir portar-lo d'urgències a l'hospital. «Diumenge es queixava, no volia menjar, respirava pàl·lid. Va arribar amb saturació 89 i un virus molt agressiu anomenat VRS que li ha provocat bronquiolitis», ha explicat Joaquín Cortés.

El VRS, un virus que pot ser perillós en nadons

El virus detectat a Andreas no sol provocar símptomes greus en la majoria de casos. Tot i això, en nadons pot ser més perillós, segons es publica a 'Kids Health'.

Pot arribar a infectar els pulmons, les vies respiratòries i els conductes respiratoris. En el cas d'Andreas, com ha explicat el seu pare, això ha derivat en una bronquiolitis.

El fet que el bailaor hagi decidit compartir la seva experiència a les xarxes socials, pot ajudar a altres pares. Com més informació es tingui sobre els virus, abans i millor es podrà actuar.

Cal tenir en compte que els símptomes principals d'aquest VRS són els mocs nasals, mal de coll o de cap, i també tos i febre.

No obstant això, aquests símptomes poden aparèixer de forma lleu, els més preocupants i que han d'alertar són altres més greus.

Cal anar al metge quan el nadó presenti febre alta, secrecions nasals denses, empitjorament de la tos o signes de deshidratació.

Pel que fa al fill de Joaquín, caldrà veure com evoluciona en els pròxims dies amb el tractament de l'hospital.