Primer pla de Fran Rivera parlant amb la premsa

Francisco Rivera deixa sense paraules la família: «No li he donat el condol»

El fill de Carmina Ordóñez i Paquirri confirma el distanciament del clan

La família Rivera viu uns mesos complicats. A la mort de José Rivera, àlies 'Riverita', el mes de gener, se li suma una nova desgràcia. José Antonio Canales, pare de Canales Rivera, va morir dissabte passat després d'una llarga malaltia.

Un cop molt dur tant per al col·laborador de 'Sálvame' com per a la seva mare, Teresa Rivera. En només sis mesos, el cosí de Kiko ha vist morir el seu pare i el seu tiet. Dues absències que han sumit la família en un dolor molt profund.

Tres dies després, el col·laborador va tornar a la feina i va explicar com de tràgica va ser la pèrdua. En la més estricta intimitat, la família va dir adeu a José Antonio, i Canales s'acomiadava d'una de les persones més importants de la seva vida. 

«Han estat dies durs i tristos», explicava al plató. «No sé com digerir i assumir tot el que està passant», confessava el torero.

Francisco Rivera no ha donat el condol ni al seu cosí ni a la seva tieta

En solitud. Així és com ha estat l'adeu a José Antonio Canales. Feia temps que lluitava contra una malaltia i el desenllaç ha estat inevitable.

Tant el seu fill com la seva vídua van decidir no donar la notícia a la resta de la família. Així doncs, el clan Rivera desconeixia la mort del cunyat de Paquirri. I aquesta podria haver estat la causa de la manca d'interès per part d'alguns membres de la família.

Com per exemple, Kiko Rivera. El mateix Canales Rivera va confirmar que el seu cosí no li havia trucat per donar-li el condol, però tampoc ho va fer Francisco Rivera. El fill de Carmina Ordóñez confirmava que no havia trucat ni a la seva tieta ni als seus cosins.

«No, ho sento», contestava als mitjans de comunicació sobre si havia donat el condol a la família. Fent gala de la seva posició davant la premsa, evitava respondre a les preguntes que se li van plantejar.

Sempre es va especular amb què la relació entre els fills de Paquirri i el col·laborador no era bona. Picabaralles i gelosia professional en el món del toreig s'apuntaven com les raons del distanciament.

No obstant això, el mateix Canales Rivera ho va desmentir. Ara, la reacció de Fran Rivera fa evident que alguna cosa no rutlla al clan. Potser el fet que el seu cosí sigui l'hereu universal de 'Riverita' hagi provocat més distanciament en la família.

A més va voler aclarir que el seu pare mai havia intervingut en la polèmica entre els dos clans. «Ell no deia res. No es manifestava ni per bé ni per mal, tenia clar el seu paper».

La preocupació del torero

Sense voler aprofundir en les raons dels seus cosins de no donar el condol a la família, el col·laborador de 'Sálvame' confessava la seva preocupació més gran. La mort del seu pare ha estat molt dura i a l'enterrament es va mostrar completament devastat.

Han estat molts anys acompanyant el seu progenitor en la malaltia i redescobrint la seva part més sensible. «M'agradaria pensar que se n'ha anat orgullós de mi. La seva feina, la va fer força bé», explicava a Jorge Javier.

Tot i que confessa que va ser un pare «exigent», no dubta a lloar el paper que va tenir en la família. «Com a pare, a mi m'agradaria estar a l'altura d'ell», deia emocionat.

Ara Canales està centrat en la seva mare. Teresa Rivera ha estat sempre ha estat al costat del seu marit i l'absència d'aquest se li fa complicada. «Ens preocupa molt la meva mare», assenyalava.

«Han estat dos anys duríssims, no s'ha separat d'ell ni un moment», recalcava el torero. No obstant això, mira cap al futur amb optimisme. «Ara cal canviar els hàbits i començar a gaudir una mica de les petites coses», afegia Canales.