Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez

Begoña Gómez, dona de Pedro Sánchez, respira en assabentar-se el fet del seu sogre

Begoña ha fet un gir a la seva vida i haurà de mantenir-lo a partir d'ara

Begoña Gómez no s'ha volgut implicar mai massa en política, malgrat ser la dona de l'actual president del Govern, Pedro Sánchez.

Begoña ha preferit fer la seva carrera professional en paral·lel a la del seu marit. Lògicament, ser la dona del president li ha facilitat que se li obrissin determinades portes o accedir a alguns contactes. Tot i això, ella reivindica els seus mèrits professionals per aconseguir els llocs de responsabilitat que ocupa i el seu treball fora de l'administració.

Després de quatre anys, ha abandonat la direcció de l'IE Africa Center per centrar-se en el paper a la Universitat Complutense de Madrid. Allà dirigirà un màster sobre Transformació Social Competitiva, que es posarà en marxa el febrer del 2023.

Fins fa poc tenia certa al·lèrgia a la popularitat. Acompanyava el seu marit escasses vegades i es deixava veure poc. Això ha canviat amb la celebració de la cimera de l'OTAN a Espanya.

Begoña ha estat en molts actes oficials, ha lluït el millor dels seus somriures i ha acompanyat el seu marit amb els mandataris més importants del món. A més de perquè la cita ho requeria, comença un any decisiu per a Sánchez, ja que el 2023 hi ha eleccions. Les enquestes no li auguren res de bo i cal posar tota la carn a la graella.

Begoña Gómez s'assabenta què ha passat amb el seu sogre

Begoña Gómez ha rebut bones notícies dels jutjats. Fiscalia Anticorrupció ha arxivat la investigació oberta sobre les ajudes que va rebre durant la pandèmia una empresa relacionada amb el pare de Pedro Sánchez

Ho va denunciar el Partit Popular de Madrid per contrarestar la investigació que també havia obert en el seu moment contra Isabel Díaz Ayuso. També en aquest cas, les acusacions van quedar en no res.

Suposadament, l'empresa en qüestió hauria fet 15 operacions relacionades amb la Companyia Espanyola de Refinanciació i amb l'Institut de Crèdit Oficial. L'empresa estaria indirectament relacionada amb Sánchez, ja que havia comprat l'activitat d'una altra empresa, propietat dels pares del president del Govern, que mantenien a més la propietat de les naus.

Per elles perceben 156.000 euros anuals. El jutge, després d'estudiar tota la documentació, ha conclòs que no hi ha cap delicte i ha arxivat el cas.

Una denúncia i una altra són un clar exemple de les cortines de fum que es fabriquen en política.

Fotomuntatge de Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez
Begoña Gómez i Pedro Sánchez contents amb la decisió judicial | Catalunya Diari

 

El paper protagonista de Begoña Gómez a la precampanya del seu marit

Begoña Gómez és conscient que ja li queda poc temps de tranquil·litat. El seu marit, el president, començarà la seva precampanya electoral a la tardor, a un any de les eleccions que hi ha previstes per a la tardor del 2023.

Una de les accions que ha estat preparant Pedro Sánchez i en què la seva dona té un paper clarament rellevant és un documental familiar. Ja és a la fase final d'enregistrament i ha començat la seva postproducció.

Imatge de Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez.
Begoña Gómez, protagonista del documental que està gravant el seu marit | Europa Press

És una producció audiovisual que pretén mostrar com és el dia a dia de Pedro Sánchez, des d'un vessant personal. Les rutines, aficions, dia a dia familiar. Aquí Begoña tindrà un paper important, ja que, a més, ha posat un límit clar: deixar al marge les filles de la parella.

El director de la docusèrie és Curro Sánchez Varela, fill del guitarrista Paco de Lucía. A més de la part personal de Pedro, el president i la seva dona van demanar que també es veiés la feina, el costat institucional del president.

Un altre dels punts que volen potenciar és el dels treballadors que porten a Moncloa des de sempre i als que es vol 'homenatjar'. Un primer gran acte de campanya electoral a què podran assistir tots els espanyols.