Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez

Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez, encén les alarmes

Begoña Gómez podria estar indirectament implicada a la trama dels mòbils governamentals espiats

Begoña Gómez s'està veient esquitxada per l'escàndol més important del govern presidit pel seu marit, Pedro Sánchez.

La dona del president sempre ha demostrat fòbia a la popularitat, a les càmeres i a ser la protagonista de les notícies. La seva vida, tot i ser la primera dama espanyola, transcorre en el més estricte anonimat, centrant-se en la feina a l'Africa Center i en la seva família.

Ara, des d'OkDiario es centren en ella, i de quina manera!

Tot neix per la polèmica de l'espionatge a desenes de càrrecs públics que fa setmanes que ocupa l'actualitat. Després d'anunciar que el mòbil del president del govern també ha estat espiat, així com d'altres ministres i càrrecs rellevants de l'administració, s'ha destituït Paz Esteban. Era la directora del Centre Nacional d'Intel·ligència fins que Esperanza Casteleiro la substitueix.

Tota aquesta polèmica que deixa en una posició de debilitat gairebé ridícula els serveis d'espionatge espanyols també té a veure amb Begoña Gómez i amb el seu mòbil.

Begoña Gómez i l'espionatge al telèfon mòbil

Begoña Gómez podria ser una de les persones que també han estat víctima de Pegasus, el programa informàtic amb què s'hauria fet l'espionatge. Segons OkDiario, Gómez podria haver servit de 'pont' per arribar al mòbil del president.

D'aquesta manera s'hauria pogut accedir no únicament a informació professional i institucional, sinó també de caràcter personal.

S'han detectat fins a 3 GB d'informació espiada del telèfon presidencial que correspondria a l'àmbit estrictament privat de Sánchez.

Imatge de Pedro Sánchez i Begoña Gómez posant somrients a un photocall
Begoña Gómez podria tenir la clau per la qual es va arribar al mòbil del president   | Europa Press

Altres càrrecs del govern que també haurien estat espiats amb Pegasus són la Ministra de Defensa, Margarita Robles, i el de Justícia, Fernando Grande Marlaska. Des del CNI s'apunta que no s'ha comès cap il·legalitat.

Tot i això, políticament, els partits que donen suport a Sánchez han demanat gestos contundents i s'ha substituit la directora del centre.

Begoña Gómez té una potent agenda de contactes

Begoña Gómez seria un objectiu interessant per als serveis d'intel·ligència, segons apunta OKDiario. El motiu serien els «contactes marroquins» del seu mòbil.

La publicació apunta que un dels objectius de l'Africa Center, centre dependent de la Fundació Institut d'Empresa, és impartir formació d'empresaris i executius, «gràcies a la seva associació amb l'APD Marroc, un centre marroquí per formar alts executius».

Segons apunta el rotatiu dirigit per Eduardo Inda, «les portes del món empresarial s'obren de bat a bat al Marroc per a Gómez». Això es produiria «a partir del lliurament del Sàhara a Mohammad IV per part de Sánchez».

Gómez treballa a l'Africa Center des de l'any 2018. Va fitxar per aquest organisme al cap de poc temps que el seu marit ocupés la presidència del govern.

Posteriorment Begoña també s'ha incorporat a l'equip de la Universitat Complutense de Madrid. Allà coordina un màster sobre Transformació Social Competitiva, dissenyat per formar experts en el mercat laboral dins del sector privat». Tot enfocat sempre a la cooperació internacional i al desenvolupament del continent africà, del qual n'és experta.

Des del govern no s'apunta cap responsable de l'espionatge i ara mateix s'està investigant la qüestió a l'Audiència Nacional.

Tot i això, mitjans internacionals apunten que el Marroc podria estar darrere de la selecció de números espanyols que s'han espiat.

Imatge del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla.
Begoña Gómez veu com el seu marit té problemes polítics. | Europa Press

Segons aquestes fonts, el Marroc és un dels països que més ha utilitzat aquest programa d'espionatge informàtic.

D'aquí la importància de veure si Begoña Gómez és també una de les víctimes d'aquesta pràctica i si hi pot haver algun tipus de relació entre els contactes marroquins i l'embolic que s'ha format al nostre país per aquest tema.