Primer pla de Lola Dueñas

Lola Dueñas, l'actriu que ha enterrat la seva germana, el seu pare i ara la seva mare

La madrilenya ha perdut tota la seva família en molt poc temps

Lola Dueñas s'ha quedat sola. En qüestió de pocs anys ha perdut la majoria dels seus familiars. Primer va ser la seva germana, Ana, el 2016. Després, el seu pare, i fa unes setmanes, la seva mare, María Navarro, que també era coneguda per haver sigut la mà dreta d'Isabel Pantoja durant dues dècades.

María, que tenia Alzheimer, va morir el 13 d'abril. Segons va confirmar Chelo García-Cortés a 'Sálvame', a part de ser la mànager de la Pantoja, en aquella època també era molt amiga seva.

La mare de Lola Dueñas va mantenir una relació molt estreta amb la cupletista. Era la seva ombra, la persona que l'acompanyava a tot arreu i la que s'encarregava de negociar tots els contractes. No es feia res sense e seu vistiplau.

Lola Dueñas en un photocall
Lola Dueñas fa poc que ha perdut la seva mare | Europa Press

Tot i això, el 2012, la vídua de Paquirri va decidir prescindir dels seus serveis. Des de llavors, no va voler saber res més d'ella, i tampoc es va preocupar pel seu estat de salut. Cosa que li va retreure Chelo García-Cortés, amiga de María, quan van coincidir a 'Supervivientes'.

Quan va finalitzar la relació professional amb la cantant, es va centrar en la cura de la seva filla Ana, que va morir de càncer el 2016, amb només 49 anys.

Tres anys més tard, Lola Dueñas es va emportar un nou revés amb la mort del seu pare, Nicolás, que era actor i es va fer molt popular gràcies al paper de Rafael, el pare de la pija a 'Aquí no hay quien viva'.

Nicolás ja feia un temps que s'havia separat de María, i l'última parella que se li va conèixer havia estat Emma Ozores.

Lola Dueñas quan va guanyar un premi Goya
Lola Dueñas quan va guanyar el Goya | Europa Press

És possible que molta gent no sabés que Lola tenia parentiu amb María i fins i tot amb Nicolás. Sempre s'han mostrat com una família molt discreta i han intentat passar desapercebuts. Mai els ha agradat la premsa.

Durant un temps, es va assegurar que l'actriu no volia saber res de la seva mare. Sobretot durant l'època que va exercir d'assessora de la Pantoja.

La representant apareixia sempre de mal humor i es comportava amb males maneres davant dels mitjans de comunicació. Si calia, no dubtava a apartar els periodistes per a protegir la seva clienta. Aquella fidelitat, però, no va fer que obtingués la recompensa que mereixia.

Com es va acabar demostrant, arribat el moment, la cupletista la va apartar de la seva vida i es va oblidar d'ella totalment. Fins al punt que mai li va trucar ni es va interessar per la situació de la seva família en els pitjors moments. Cosa que la gent de l'entorn de María no perdona.

Lola Dueñas ha viscut unes quantes desgràcies familiars

María Navarro a l'aeroport
María Navarro era la mare de Lola | Europa Press

A la família de Lola Dueñas hi ha hagut unes quantes tragèdies que l'han deixat pràcticament òrfena. A 'El Mundo' assenyalen que això pot haver-la afectat mentalment. Per això ha intentat recolzar-se en el seu cercle d'amistats més proper.

Especialment, s'ha refugiat en els seus companys de professió que detesten la premsa del cor i odien la popularitat. Mai ha entès el tracte que va rebre la seva mare per defensar la Pantoja.

Lola és molt discreta i evita tota mena de saraus. Ho passa molt malament quan ha d'assistir a algun tipus d'esdeveniment o a la presentació d'alguna pel·lícula. No és el seu hàbitat, i li costa molt complir aquests compromisos.

En qualsevol cas, no podem passar per alt que Lola Dueñas és una de les millors actrius del cinema espanyol. Té dos premis Goya, una Concha de Plata i el premi a millor actriu del festival de Cannes.