Belén Esteban i Miguel Marcos

Belén Esteban admet al seu marit que el secret de domini públic és cert

Belén reconeix que tots tenien raó

Belén Esteban es va mantenir expectant davant de què passaria dilluns 24 d'octubre a la tarda. A les 19.00 h, tots els ulls estaven posats en l'enfrontament que tindria lloc entre dos programes importants.

Sálvame treia l'artilleria pesant i es guardava l'entrevista a Ana María Aldón per a l'última franja horària del programa: una estratègia per combatre de ple l'estrena de Sonsoles Ónega a Antena 3. Tot i això, tal com s'ha pogut comprovar, el pla no va funcionar i el programa de Belén es va estavellar.

Belén Esteban sap que tot està perdut

Belén Esteban travessa els seus pitjors moments, tant personals com professionals. Encara no acaba de recuperar-se del tot del trencament de tíbia i peroné i tem quedar-se coixa per sempre. Això li ha sumit en una baixada anímica de què li està costant sortir. Acudeix diàriament a rehabilitació i també a teràpia per poder superar aquesta crisi personal que pateix i que s'ha accentuat en comprovar que la seva presència a Sálvame s'aguanta per un fil.

Belén Esteban a plató
Belén Esteban sap que tot està perdut. | Mediaset

És conscient que no enganxa com abans i que la cadena ja no pot comptar amb els seus 'belenazos' per realçar l'audiència. Belén forma part del passat i el seu futur no pot ser més incert. Sobretot, després de la marxa de Paolo Vasile, que ha posat Sálvame en una situació delicada. La gota que ha fet vessar el got del futur incert del programa vespertí de Telecinco va arribar dilluns passat quan Y ahora Sonsoles va aterrar a Antena 3.

L'espai presentat per Jorge Javier va contrarestar l'estrena amb l'entrevista a l'exdona d'Ortega Cano, però no va tenir èxit. Sonsoles va aconseguir imposar-se al seu principal competidor amb un 17,6 % de quota i 1.484.000 espectadors. Una amarga notícia per a Telecinco, que no va aconseguir el seu propòsit i potser va signar la sentència de mort. El magazín d'Antena 3 s'ha enlairat amb èxit i s'espera que els índexs pugin davant de la poca o nul·la novetat, que ofereix Sálvame.

Belén Esteban es prepara

Belén fa temps va manifestar el desig d'abandonar la televisió a la recerca d'un present molt més tranquil. Per això, es va obrir pas al món empresarial amb la seva pròpia marca de gaspatxos i salmorejos.

Tot i això, ara que veu que el seu futur televisiu és més fosc que mai, la seva marxa imminent comença a posar-la nerviosa. No és el mateix prendre la decisió de marxar que si t'acomiaden per no complir les expectatives. Precisament, això tem ara la mare d'Andrea Janeiro. La manera d'entendre la televisió està canviant i Sálvame ja no representa res de nou. Sobretot, si hi ha altres opcions com ara Y ahora Sonsoles que ofereix un altre tipus d'entreteniment.

La bona dada que va aconseguir Atresmedia a la franja en què coincidia amb el programa de Telecinco marca un camí perillós per a Mediaset. Ara que la cúpula directiva del grup audiovisual ha canviat, La fábrica de la tele ho té molt complicat.

Fins i tot, els mateixos col·laboradors i presentadors són en conscients i Jorge Javier va ser el primer que es va pronunciar sobre això. Belén encara podria encaixar en algun programa de la cadena, però té clar que la seva imatge no suposa un reclam. Tot al contrari. La gent ha mostrat que s'ha afartat de veure les mateixes cares i sentir les històries de sempre, per aixó, s'han decantat per la novetat. Veurem com acaba tota aquesta lluita per les audiències i si estem davant de l'era final de Belén Esteban i la resta dels seus companys.