«Diré una cosa molt clara». Belén Esteban i la seva reflexió sobre Rocío Carrasco

La col·laboradora analitza el documental després de conèixer tota la història

Rocío Carrasco ha posat punt final a la sèrie-documental amb la qual ha trencat més de vint anys de silenci. 'Rocío, contar la verdad para seguir viva' ha suposat una revolució sobre el paper que juga la premsa rosa i la manera poc professional d'alguns periodistes de no contrastar unes difamacions que s'han mantingut durant anys. Aquesta setmana, el documental va arribar a la seva fi, i ara toca fer una valoració d'aquests dotze episodis.

Així, Belén Esteban va ser de les primeres a entonar el 'mea culpa' i posicionar-se a la banda de la filla de 'la més gran' després d'escoltar l'infern que va viure al costat d'Antonio David Flores. I és que no han sigut unes setmanes fàcils per a la col·laboradora de 'Sálvame' a causa de la seva amistat amb Olga Moreno i Rocío Flores. I ara que tot ha acabat, feia una reflexió sobre les paraules que s'ha sentit durant tot el documental.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La profunda reflexió de Belén Esteban

Quan es va saber que Rocío per fi explicaria la seva història, ningú podia imaginar-se fins a quin punt el seu testimoni calaria en els espectadors. La incredulitat es batia en duel amb l'expectació, i tots esperaven conèixer què havia de dir sobre totes i cadascuna de les polèmiques que l'han perseguit des que va contraure matrimoni amb l'exguàrdia civil. «Sabeu què pensava quan va passar això del documental i hi ha quatre persones de l'equip, a part de la direcció i que els estimo molt i ells m'estimen molt a mi, i em deien, 'quan acabi, ens ho diràs, has de veure-ho i has d'escoltar-ho, de veritat, Belén'», reconeixia la col·laboradora recordant el seu posicionament abans de la sèrie.

Per molt que, durant anys, s'hagi parlat de Rocío Carrasco, molt pocs tenien coneixement del patiment que portava arrossegant i en quin estat es trobava realment. Però les proves, tant mèdiques com judicials, han avalat la seva versió donant el cop definitiu a Antonio David Flores i a tots aquells que l'han defensat sempre. I, precisament, això és el que més ha impressionat a l'ex de Jesulín de Ubrique: «Jo diré una cosa molt clara, a veure, si a mi això m'ho expliquen, Carlota, jo no m'ho hauria cregut. El que a mi més m'ha sorprès és la història que, de veritat, jo mai vaig pensar pel que estava passant Rocío Carrasco. I el que més m'ha sorprès és tota la documentació, tota, que s'ha aportat. Tot. A mi m'ha sorprès de veritat, moltíssim».

Una reflexió que encamina cap al canvi

No han estat poques les vegades que els professionals de la premsa rosa han reconegut els seus errors a l'hora de tractar el tema de Rocío Carrasco i Antonio David Flores, ja que, en aquests dotze episodis, s'ha demostrat com s'ha donat informació falsa sense contrastar i només comptant amb la versió d'una part. Unes declaracions demolidores i destinades a danyar la imatge pública de Rocío donades sense escrúpols en els principals programes de televisió i mantingudes per les figures més representatives de la premsa rosa.

Per tant, sent conscient del paper que juguen els periodistes, Carlota Corredera assenyalava en l'últim episodi el canvi que hauria de produir-se a partir d'ara: «Parlem d'una nova era, tots tenim una mica de vertigen per tot el que passarà després de la nit d'avui, però, per descomptat, crec que, si hi ha alguna cosa que no podem deixar de banda, a part de Rocío i les víctimes, sinó que en el periodisme cal començar a exigir proves com no s'havien exigit fins ara, almenys en el nostre gremi».


Comentaris

envia el comentari